Pas på hvis du bruger Rejsekort med 5A

Jeg er en flittig bruger af Rejsekort. I udgangspunktet er jeg faktisk ganske tilfreds med kortet set i forhold til de gamle papklippekort. Om det så siger mest om Rejsekorts forcer eller om klippekortenes elendighed, det kan man jo så spekulere lidt over…

Jeg har i flere ombæringer overvejet at blogge lidt om mine oplevelser med Rejsekort, men gang på gang har jeg nøjedes med at fyre den lidt af på Twitter. Men nu kommer der noget!

Continue reading

Mit umiddelbare indtryk af Netflix på dansk

Det er sandsynligvis ikke gået din næse forbi, at Netflix i dag lancerede deres streamingtjeneste i Danmark. Jeg har kigget lidt på tjenesten i løbet af i dag og hertil aften fik jeg set et par afsnit af Weeds, via min PlayStation 3 – jeg har altså ikke fordybet mig voldsomt i Netflix endnu, men jeg synes alligevel, at jeg lige jeg vil komme med mine umiddelbare tanker her.

Der er nok tale om en håndfuld observationer end en decideret anmeldelse. Men måske skriver jeg noget mere fyldestgørende på et senere tidspunkt – det må tiden vise…

Continue reading

Jeg indtastede hvert enkelt bogstav i alfabetet i min browser for at se hvilke sites den foreslog – her er listen

A: Radio24syvs streamingarkiv (arkiv.radio24syv.dk). Men er vel en dedikeret medarbejder ;).

B: Berlingske. Jeg tjekker jævnligt diverse danske nyhedssites, så ikke den store overraskelse her.

C: Comedians in Cars Getting Coffee. Hyggelig webserie hvor Jerry Seinfeld kører rundt i gamle biler og drikker kaffe med sine komikerkolleger. Nyt afsnit hver uge. Første sæson er vist lige slut.

D: DR. Igen et nyhedssite jeg regelmæssigt besøger. Og så har de jo en masse andet indhold, radio, tv osv.

E: Den engelsksprogede Wikipedia (en.wikipedia.org). Som mange der kender mig nok ved er jeg dybt afhængig af at slå alt op på Wikipedia i tide og utide, så pladsen her giver utroligt god mening :).

F: Facebook. Ja…

G: Google. Ja… Og dog. Jeg besøger faktisk sjældent forsiden. Det er faktisk kun for at se deres doodles. Men derfor foretager jeg stadig alle mine søgninger hos Google.

H: DK-Hostmaster. Denne er lidt sær. Resultatet skyldes tilsyneladende, at min Chrome har gemt sitet som https://www.dk-hostmaster.dk. Derfor tæller det allerførste H. Derudover passer det såmænd også godt nok, at jeg ofte besøger sitet. Og så bliver jeg ofte så træt, så træt… Men det er en anden historie

I: iCloud. Jeg besøger åbenbart meget sjældent sites der begynder med i… Jeg bruger faktisk ikke iCloud til noget særligt.

J: Jagten på Radio24syv. Et kampagnesite, som kørte henover sommeren. Ikke så mærkeligt, at jeg har besøgt det en del :).

K: Kommunikationsforum (nærmere bestemt kforum.dk). Denne overrasker mig lidt, men jeg har en svag fornemmelse af, at det måske er noget arbejdsrelateret der er årsag til det…

L: Det officielle website for De Olympiske Lege 2012 i London, london2012.com. Et rigtig lækkert og infoprmativt site under OL. Jeg har dog ikke besøgt det nævneværdigt siden, så jeg besøger nok generelt ikke sites der begynder med L…

M: Google Maps (maps.google.com). Det er rart at kunne finde vej. Og så er det jo bare pissehamrende fascinerende, at man kan se hele verden tæt på (fungerer rigtig godt i forlængelse af E)!

N: NovaFM. N er nok heller ikke mit mest benyttede bogstav. Jeg besøger i hvert fald ikke novafm.dk på daglig bases, men man holder sig da lidt orienteret i radiobilledet.

O: Det danske OL-site, ol.dk. Ligger nok meget godt i tråd med L. Jeg besøgte sitet en del under OL i sommer. Det nåede ikke det officielle site til sokkeholderne, men det havde, naturligt nok, mere information om de danske atleter.

P: Podio. Ganske logisk, da vi bruger Podio på arbejde.

Q: QuickDNS. En DNS-udbyder, som jeg en overgang brugte i stedet for GratisDNS. Den primære grund til at de havner på denne liste er nok, at ikke særligt meget begynder med Q…

R: Radio24syv. Jah… :)

S: Speedtest.net. Nørder elsker at holde øje med hvor hurtig deres internetforbindelse er… Og så siger det nok også lidt om hvor dårlig jeg er til at holde blogger her ved lige…

T: TV 2. Igen et nyhedssite jeg ofte besøger.

U: Ugenr.dk. Vældig praktisk singleservingsite når man behov for at koble datoer og ugenumre.

V: Version2 (nærmere bestemt v2.dk). Ikke et site jeg besøger enormt ofte, men et ganske godt dansk teknologinyhedssite.

X: InitiativGruppen. Nok det mest meningsløse resultat på denne liste. Det er opstået fordi jeg har indtastet “iværk.dk”, hvilket i en engelsksproget browser konverteres til “xn–ivrk-woa.dk”. Dette viderestiller så til InitiativGruppen.dk. I virkeligheden skulke jeg have været på “ivaerk.dk”

Y: YouSee. Jeg er ret overrasket over at YouTube ikke løber med sejren her…

Z: Zooborns. Dyrebabyer. Need I say more?

Og lad mig så her til sidst skynde mig at pointere, at jeg på ingen mpde har udtænkt denen lille leg selv. Originalen findes hos John Scalzi og jeg fandt den gennem Tech News Today.

Og hvis du det viser sigm at jeg ikke er den eneste, som har en lidt finurlig humor og syens at sådan noget her er sjovt, så kunne det da være sjovt at se andres lister. Skriv endelig i kommentarerne hvis du har lavet en!

Kalender over danske helligdage og mærkedage uden royale fødselsdage

I min Google Kalender har jeg i efterhånden lang tid haft en kalender med danske helligdage og mærkedage. Jeg kan egentlig ikke huske hvor den stammer fra, men det er en som en venlig sjæl har lavet og lagt online.

Noget der er begyndt at gå mig lidt på, er dog alle de royale fødselsdage. Vi har i forvejen så mange helligdage og mærke i Danmark, at når alle de royale fødselsdage skal være der også, så er det pludselig godt fyldt op på nogle dage. Lad mig her understrege, at jeg ikke er ude på at starte en diskussion for eller imod kongehuset – den kan tages andetsteds.

Continue reading

Pause

Nu har jeg efterhånden ikke fået skrevet noget her på siden siden august måned, så mon ikke det er ved at være på tide, at jeg lige skriver, at det nok ikke er så hulens sandsynligt, at jeg skriver så meget fremover?

Det tror jeg det er, så det er hermed gjort. Jeg ved ikke om bloggen er død “for good”, men jeg kan i hvert fald se, at det ikke umiddelbart ser ud til, at jeg får skrevet noget på nogen som helst fast basis.

Om ikke for andet, så lader jeg bloggen blive liggende som et arkiv og hvis skrivelysten og tiden pludselig melder sig, så vil jeg naturligvis også skrive noget mere!