in Verden udenfor, www

Kalender over danske helligdage og mærkedage uden royale fødselsdage

I min Google Kalender har jeg i efterhånden lang tid haft en kalender med danske helligdage og mærkedage. Jeg kan egentlig ikke huske hvor den stammer fra, men det er en som en venlig sjæl har lavet og lagt online.

Noget der er begyndt at gå mig lidt på, er dog alle de royale fødselsdage. Vi har i forvejen så mange helligdage og mærke i Danmark, at når alle de royale fødselsdage skal være der også, så er det pludselig godt fyldt op på nogle dage. Lad mig her understrege, at jeg ikke er ude på at starte en diskussion for eller imod kongehuset – den kan tages andetsteds.

Dannebrog - Foto: Jacob Bøtter

Dannebrog - Foto: Jacob Bøtter

Jeg kiggede mig lidt rundt på nettet efter en kalender, som indeholder danske helligdage og mærke dage, men ikke de royale fødselsdage. Det lykkedes mig simpelthen ikke at finde en sådan! Enten må man nøjes med helligdage, eller også får man hele baduljen.

Jeg luftede tanken på Twitter og heller ikke her var der nogen der kendte en kalender der matchede mine krav fuldstændig. Til gengæld var der flere, som var enige med mig i, at det var en god idé. Faktisk kom jeg så langt, at jeg overvejede at lave en kalender selv, men her kom Helle Rasmussen mig i forkøbet.

Så, mine damer og herrer, nu er den her! Kalenderen over danske helligdage og mærkedage uden royale fødselsdage!

Her er et link til en ical-fil, som kan bruges i de fleste kalendersystemer, fx Google Calender.

Klik her for at se en oversigt over hvilke dage der er med i kalenderen.