in Hardware, Software, Verden udenfor, www

Hvad sker der med HTC’s kommunikation??

Nu har jeg i efterhånden lang tid ventet på en opdatering af softwaren på min HTC Hero, som stadigvæk tuller rundt med den Android 1.5-version, som den kom med i august/september sidste år.

I slut-oktober annoncerede HTC på Twitter at Hero ville få en opdatering til Android 2.0, som på daværende tidspunkt var nyeste version.

I november laver Mobilsiden.dk et interview med HTC’s nordiske direktør, Peter Frølund, og han siger bl.a. at der er en “vis sandsynlighed” for at opdateringen kommer inden udgangen af 2009.

Se interviewet herunder (delen omkring opdatering af Hero starter ca. 2:21):

http://www.youtube.com/watch?v=tDHki9UGrRQ&feature=player_embedded

Men det skete ikke. HTC forbliver i stedet tavse som østers og lader brugerne stå tilbage i komplet uvished om hvad der kan forventes.

I løbet af januar kommer der rygter om at opdateringen (nu til Android 2.1) kan forventes i løbet af marts 2010. I februar, i forbindelse med afholdelsen af Mobile World Congress i Barcelona, tweeter HTC endnu en officiel bekræftelse af at HTC Hero (og andre telefoner) vil få opdatering – der nævnes dog intet om en dato.

Samme dag som HTC’s tweet frigiver Mobilsiden.dk endnu et interview med Peter Frølund. Her bliver den 1. april eller “i løbet af april” lagt på bordet som en mulig dato:

http://www.youtube.com/watch?v=wq-_tcHEQE4

Midt i marts bliver en lækket release-plan frigivet og af den fremgår det at de europæiske Hero’er vil få opdateringen den 2. april.

I går bliver der så pludselig postet en besked på Plurk (tilsyneladende fra HTC’s afdeling i Taiwan) om at opdateringen kommer den 26. april. Ifb. med kommentaren på Plurk kontaktede TV 2 Beep den danske afdeling hvor man dog bare henviste til Peter Frølunds tidligere udtalelse til Mobilsiden.dk.

Hvad så nu? Ja, det er et godt spørgsmål. Jeg tænker at HTC virkelig bør være bedre til at håndtere situationer som denne. Det virker rigtig meget som om forskellige folk i virksomheden, udtaler sig uden egentlig at have konfirmeret oplysningerne. Enten det eller også er HTC’s interne kommunikation også komplet kuldsejlet.

Selvfølgelig kan der opstå misforståelser i en så stor organisation og selvfølgelig skal man ikke stole 100 % på rygter, men hvis HTC nu havde været bedre til tydeligt at udmelde noget officielt, kunne man da forestille sig at noget af forvirringen og nogle frustrationerne, som jeg og andre har følt kunne have været mindsket en smule.

En stor del af problematikken opstår selvfølgelig på baggrund af hvor villige tech-medierne (og deres læsere) er til at løbe med rygter så snart de opstår, men det giver jo bare en endnu bedre grund til at man bør sørge for at få kommunikeret de korrekte detaljer ud!

 1. Lad os håbe det! Nexus One og Motorola Droid får vist allerede opdateringer “over-the-air”, men jeg ved ikke om det eksisterer på nogle af HTC’s egne telefoner. Men jeg håber det da, det ville også være meget bedre end at være tvunget til at bruge Windows og nuke sin telefon fuldstændig når HTC kommer med en opdatering.

 2. Alle android handsets kan (mig bekendt) opdateres OTA, hvilket også ifølge nogen kilder er måden som 2.1 vil komme til Hero på.

  Og frovo-modellen er i mine øjne meget, meget brugbar og velkommen – så begynder det jo at ligne noget i retning af at opdatere en Linuxinstall med opdaterede pakker. Her bliver faldgruben nok producentspecifik software, altså HTC Sense for Hero’ens vedkommende.

 3. Ja, der er da i hvert fald også en OTA-opdaterings-indstillingsmulighed i Hero’en – som jeg også har aktiveret. Bliver spændende at se hvad der sker.

 4. Søren

  … og hvad skete der så?

  Nok ikke ret meget siden du ikke har postet en hel posefuld smileys allerede …

  Æv, jeg håbede virkelig :-(

Comments are closed.