in www

Bloggeres holdning til PR

Tidligere i år modtog jeg og mange andre danske bloggere en e-mail fra firmaet Cision. Det var en invitation til at besvare et spørgeskema omhandlende de danske bloggeres holdning til PR. jeg skrev dengang et længere indlæg om hele sagen, som udviklede sig beskyldninger mod Cision om spam.

Nu foreligger så resultatet af undersøgelse, og det at de danske bloggere overvejende har en positiv holdning til PR (og betalt blogging). Dog viser det sig (ikke overraskende) også at der har været en ret lav svarprocent. Det har skabt lidt aktivitet i blogosfæren, bla. hos Ernst Poulsen og Trine-Maria (Hovedetpaabloggen.dk).

I en kommentar hos Ernst Poulsen skriver Cision (thumbs up for at svare på kritikken) dog at beregningerne ikke stemmer helt. Ifølge Cision har ca. en tredjedel af de adspurgte svaret.

Jeg har modtaget en PDF fra Cision omhandlende resultatet af undersøgelsen, fordi jeg sagde ja tak til at modtage resultatet, den har jeg inkluderet i dette indlæg.

I rapporten nævnes det at der tages forbehold for, at mange af de bloggere som har en negativ holdning til PR ikke har besvaret spørgeskemaet. Der nævnes dog ikke noget om, at det kun er en tredjedel af de adspurgte som har svaret.

Her er et link til rapporten, som jeg har fået tilsendt.

 1. Min beregning var såmænd baseret på tallene i Børsens artikel, hvor Cision var angivet som kilde.

  Cision er siden hen rykket ud med nye tal, hvor de oplyser, at de ikke har sendt et spørgeskema til 500 bloggere (som der stod i Børsen), men kun til 220. Det øger så svarprocenten fra 8% til 35%.

  Grundlæggende har 2/3-dele ignoreret spørgeskemaet, men Cision holder fast i, at de kan konkludere, at et flertal af bloggerne er villige til at blogge for penge.

  Cision argumenterer med, at de blot vil øge vidensniveauet.

  Så skulle de nok have undladt konklusioner om, at et flertal af bloggerne kan “bestikkes” (Cisions ordvalg).

Comments are closed.

Webmentions

 • Er bloggerne billigt til salg - eller trænger journalisterne til et statistikkursus « Ernst Poulsen’s Weblog 26. september 2008

  […] Survey * Lars K. Jensen: Er Cisions blogundersøgelse spredt som spam * Søren Hugger Møller: Bloggeres holdning til PR * Morten Gade: At blogge for penge – et storm i et glas vand […]