in Hardware, Personligt, Software

HTC Hero

Nu er det efterhånden ved at være to uger siden jeg modtog min HTC  Hero, så nu må det være på tide at jeg skriver lidt om den. Lad mig med det samme sige at jeg stadig venter på at få flyttet mit nummer, og som følge heraf har jeg endnu ikke afprøvet selve telefondelen så meget endnu. Jeg vil dog mene at jeg godt kan skrive noget om min oplevelse på trods at dette, da det jo er så meget mere en bare en telefon. Faktisk er telefondelen den mindste del, og den virker jo som sådanne plejer at virke.

En af de store ting, som adskiller HTC Hero fra de tidligere Android-telefoner, som fx HTC Magic, er HTC’s hjemmebryggede GUI kaldet HTC Sense. Der er ingen tvivl om at HTC Sense er en af de rigtig tungtvejende grunde til at jeg elsker denne telefon! Jeg vil ikke gå i alt for mange detaljer mht. HTC Sense, de fleste har sikkert allerede læst/set en masse om det og kender de grundlæggende karakteristika. Jeg vil derfor nøjes med at sige at jeg synes det er en stor fornøjelse at bruge telefonen, og jeg er vild med de mange muligheder for at personliggøre den.

HTC Hero - Foto: HTC

HTC Hero - Foto: HTC

Jeg har ikke nogen erfaring med andre Android-telefoner, så jeg kan ikke komme med en decideret bedømmelse af HTC Sense mod det klassiske Android-interface. Men som sagt er jeg rigtig glad for HTC Sense, og på baggrund af det jeg dog ved om det interface som Android er født med, så er mit indtryk er at Sense er lidt mere stilet/lækkert.

Nogen vil måske argumenterer for at det kan blive problematisk, at HTC laver deres egen GUI og lægge over på Android, da det er med til at skabe et skævt marked blandt Android-telefonerne, og der kan opstå inkompatibilitet blandt telefonerne. Jeg kan sagtens forstå hvis man sidder med en sådan bekymring, men grundlæggende kører Heroen jo stadig Android, hvilket betyder at alle apps bør fungerer (jeg har da heller ikke fundet apps, som ikke fungerer). Ligeledes virker de “klassiske” Android-widgets også, både de medfølgende, og dem jeg har prøvet at installere (bl.a. en mere detaljeret batteriindikator). Det bør dog nok nævnes at jeg har oplevet en enkelt app, som krævede tilpasning til Heroen. Nemlig en Last.fm Scrobbler app, som skulle understøtte HTC’s musikafspiller foruden Android-afspilleren. Denne app var dog opdateret da jeg hentede den, så der var ikke noget problem der.

En anden ting, som har været meget omtalt i forbindelse med HTC Hero er det lag, som nogle tilsyneladende har oplevet i interfacet – som følge af HTC’s modifikationer. Jeg har oplevet lag på min Hero. Jeg har også oplevet lag der var generende, men det er på ingen måde noget der har ødelagt mit overordnede indtryk af Heroen. Jeg er ikke fuldkommen klar over hvad der er årsag til det lag jeg har oplevet, men jeg tvivler på at det er HTC’s Sense UI, for det lag jeg har oplevet har været begrænset og ikke vedholdende. Derfor er min mistanke faldet på tredjeparts-apps. Det kan også være det er en kombination af forskellige faktorer, for der er ingen tvivl om at HTC’s modificerede interface er mere krævende end det medfødte Android-interface.

Under alle omstændigheder, så har jeg fundet ud af en genstart af telefonen lader til at fjerne lag, hvis det skulle opstå (hvilket det sjældent har gjort for mig, vil jeg lige understrege). Desuden holder jeg også af og til øje med, hvilke programmer der bliver kørende i baggrunden. Det gør jeg ved hjælp af det gratis program TasKiller.

HTC Sense Kalender-widget

HTC Sense Kalender-widget

En ting, som jeg er lidt utilfreds med er at Android Market ikke er komplet i Danmark. Google har af en eller anden grund valgt at vi i Danmark (og mange andre lande) ikke skal have lov til at købe apps. Derfor er det kun de gratis apps der er tilgængelige. Det synes jeg er underligt og faktisk for dårligt. Jeg har absolut ikke noget i mod gratis apps, og der findes utrolig mange gode og gratis apps, men det er bare irriterende at skulle være begrænset af sådan nogle obskure regler. Jeg håber at Google snart tager sig sammen og giver os adgang til hele Market. Jeg ved godt at man, med lidt fiksfakseri kan få adgang til det fulde Market, men det er længere end jeg gider gå for det (lige i øjeblikket i hvert fald).

Nå, så fik jeg da skrevet lidt om min HTC Hero. Måske blev det faktisk ikke engang så lidt – nærmere meget? Jeg kunne sikkert skrive mere, og det gør jeg nok også på et tidspunkt. Det skulle ikke undre mig om jeg finder nogle tips og tricks, som jeg får lyst til at dele. Lige nu bør jeg måske lige kort nævne en af de centrale funktioner i Android, som jo er integrationen med Googles andre services, som Gmail og Google Calendar. Jeg har længe brugte begge disse, og jeg synkroniserede også min kalender til min gamle telefon, men nøj hvor er det bare lækkert så smertefrit det foregår på Android! Det samme gælder Gmail. Og nu hvor jeg også har fået lavet lidt orden i mine Google Kontaktpersoner, så fungerer det også rigtig godt. Foruden de forskellige Google services, har HTC også tilføjet integration med Facebook, Flickr og til en hvis grad Twitter. Det vil jeg ikke gå i detaljer omkring nu, andet end at sige at jeg synes det fungerer ganske glimrende.

Alt i alt er jeg altså rigtig glad for min HTC Hero! Og det må blive de afsluttende ord for denne gang! Over and out!

37 Comments

 1. Super med et review – må indrømme jeg snart er ved at være sikker på at jeg også skal ha mig en Hero. Glæder mig til at høre mere

 2. Tak for anmeldelsen, rart at læse en saglig kritik der *ikke* sammenligner Hero med iPhone :-D

  Et par spørgsmål:
  – vedr Gmail, har du så prøvet at bruge Hero til at logge ind på en Google Apps konto (dvs med eget domæne) ?
  – er der mulighed for at logge ind på flere Gmail/Google Apps konti?

  Igen, tak for skriveriet :-D

 3. Jeg har ikke prøvet at bruge min Google Apps-konto. Men je gregner da stærkt med at det fungerer lige så godt, som det gør med en alm. @gmail.com.

  Man kan heller ikke tilføje mere end én konto, som hovedkonto, altså den som man synkroniserer kontakter, kalender og e-mail til Gmapl-appen fra. Til gengæld bruger jeg browseren til at læse min Google Apps-mail, for Gmail har et rigtig lækkert touch-optimeret interface.
  Ligeledes bør det være muligt at sætte en Gmail konto op i HTC Mail vha. IMAP.

 4. Jeg er glad for at I kan lide hvad jeg har skrevet :).

  Jeg er rigtig glad for Heroen, men den har enkelte minusser og det synes jeg er mindst lige så vigtigt at fortælle om som de positive ting.

  Jeg er desuden helt enig i at der har været lidt for meget iPhone-sammenligning. Jeg har aldrig haft en iPhone, så mit sammenligningsgrundlæg er ikke så godt, hvis jeg havde skullet sammenligne, men jeg synes bestemt også det er relevant med tn "uvildig" kig :).

 5. Hej
  Jeg har en HTC Hero, men jeg kan ikke komme ind på Market. Jeg har oprettet en Gmail addresse på min computer. Men når jeg trykker på market, derefter på "Sign in" og så min Gmail addresse og mit password. Så siger den bare "Can't estabish a reliable data connection to server." Og med en mindre tekst siger den"This could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer Care.

  Hvad er det jeg gør forkert, eller ikke har gjort rigtig?

 6. husk at WLAN ikke skal være slått på første gang du går inn på markedet.

 7. Hej Skar. Jeg havde samme problem og opgraderede til nyeste Hero firmware. Nu virker alt, blot skal du være opmærksom på at alle data slettes fra telefonen

 8. Hej Klaus, hvordan opgradere man til Hero firmware, Jeg har købt telefonen i Telenor.
  Tak for svarene.

 9. Er det muligt med HTC sense at vise den oprindelige android opbygning af kalenderen? Er ikke så vild med den opbygning hvor man bare ser datoer og om der er nogen aftaler den dag. Syntes det er meget smartere hvor man ser bjælkerne som man gør på desktop kalenderen.

 10. Jeg forstår ikke helt hvad du mener. Jeg ved ikke hvordan den almindelige Android-kalender ser ud, men det screenshot jeg viser er jo bare en widget. Selve kalender-appen kan vis kalenderen på mange flere måder. Fx med blokke for de enkelte evente, som Google Calendar gør det i uge-view.

 11. Ja kan godt se den formeulering var lidt kringlet, men du er inde på hvad jeg mener :)
  Men jeg var ikke klar over det forholdte sig sådan (min htc tattoo er endnu i posten så har ikke prøvet den) Men findes der så en kalender widget der viser blokke, så man ikke er tvunget til at gå ind i kalenderen?

 12. Der findes et par andre indbyggede kalender-widgets. Jeg bruger fx også en som viser næst kommende begivenhed. Der er ikke umiddelbart nogen, som viser blokke. Jeg har heller ikke prøvet nogle af de kalender-widgets der ligger i Market, og jeg er ikke sikker på om de virker med Sense-kalenderen (på den anden side ved jeg heller ikke med sikkerhed at de ikke gør).

 13. Der er alt for meget at sige om denne telefon … Gå til en sprint lager og forsøge en ud. De APP marked er på ingen måde begrænset, og jeg kan/»T tænke på en enkelt APP jeg/»M mangler. Forbløffende ringer som arbejder meget. Denne telefonen er en stor saelgeren med mig, fordi det integrerer e-mail og tekster til en slags samtidige Meddelelsesformidling foder. Kontakter er også forbundet med Facebook …

 14. Hej. Jeg har lige modtaget min Hero med posten i går. Nu er mit spørgsmål, hvordan får jeg lagt alle mine kontakter fra min Nokia N76 over på min nye Hero? Alle kontakterne er gemt på telefonen (der er ikke plads til dem alle på SIM-kortet). Desuden er billeder og kontakter mm. gemt i Nokia Ovi Suite på min pc.

 15. Hej
  jeg har købt mig en htc hero. Jeg tænder den for første gang og følger ”opstarten”.
  Jeg har konto hos Google og får installeret kalender, kontaktpersoner samt diverse mail-folder . Det hele virker og er meget fint.
  Men nu har jeg oprettet en ny konto hos Google og vil gerne bruge denne frem for den gamle (som jeg vil slette).
  Mit spørgsmål er nu hvordan jeg får HTC Hero indstillet til den ny konto så jeg kan synkronisere fra den? Jeg kan nulstille mobilen og starte helt forfra, men er der ikke en nemmere måde?
  Mener jeg har læste hele brugervejledningen, dog uden at finde en løsning.
  Hører gerne om en ”god løsning”.

 16. Jeg overvejer at købe en Hero men har læst på forskellige fora at der har været en del problemer med at få Google Calendar til at fungere ordentligt på Hero, bl.a. har der været problemer med synkronisering af data mellem PC og Hero. På den anden side ved jeg også at der har været nogle opdateringer til Hero som skulle have løst nogle af disse problemer. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan du oplever Google Calendar på din Hero?

 17. Jeg har ikke oplevet nogle problemer med Google Calendar. Tværtimod. Integrationen med Google-services fungerer utrolig godt. Synkroniseringen af mails (Gmail) og kalender-begivenheder (Google Calendar) fungerer jo over internettet og har derfor ikke noget at gøre med synkroniseringen af data mellem pc og Hero.

  Heroen understøtter dog synkronisering af Outlook-kontakter og -kalender, som vist foregår fra pc’en. Dette har jeg dog ikke brugt da jeg, som sagt, bruger Google Calendar (og ikke bruger Windows og derfor heller ikke Outlook).

 18. Jeg har nu haft min Hero en måneds tid, og jeg er ovenud tilfreds med den. Simpelthen en supermobil. Jeg har dog et ret irriterende problem: Jeg har TDC-abonnement og dermed adgang til Play, og det fungerer fint at gå på m.tdc.dk og hente musiknumre. Og fint at afspille dem via Hero’ens indbyggede musikafspiller. Men når jeg henter musik ned på min pc via TDC Play Fasttrack, går det galt. Jeg kan hente musikken, pakke den ud og overføre den til Hero’ens microSD-kort – men telefonens afspiller kan ikke ‘se’ filerne (selv om de jo er i samme format som de numre jeg henter ned direkte på telefonen). Efter timevis i TDC’s telefonsupport er jeg gået død på problemstillingen… Kan du hjælpe, hr. Møller – eller er der andre der kan?

 19. Nu er jeg jo ikke ansat til at yde support hos hverken TDC eller HTC, men jeg kan da godt lige komme med at par hurtige tanker :).

  1) TDC Play er fuldt af afskyeligt DRM, som jo typisk er årsagen til afspilningsproblemer, men når du siger at du sagtens kan afspille filerne du har hentet med telefonen, så burde det jo ikke være problemet. Med mindre der er forskellige typer DRM på filerne afhængigt af hvordan du henter dem – er det ikke noget med at filerne bliver løst til den enhed som de hentes til?

  2) Jeg har selv oplevet af Heroens musikafspiller kan være lidt langsom til at opdatere når man lægger ny musik på – jeg har dog kun DRM-fri musik.

 20. Når man opretter TDC Fasttrack på Play, sender TDC en sms med et link til ens mobiltelefon. Via det link bekræfter man tilknytningen. Det kan ikke lade sig gøre via Hero’en – jeg får simpelthen ikke sms’en. Jeg har derfor lavet tilknytningen mellem Play og mit mobilnummer via en Nokia-mobil med sim-kortet isat. Så får jeg nævnte sms og kan bekræfte. Men det virker altså ikke efterfølgende på Hero’en…
  Måske har du ret i, at ‘filerne bliver løst til den enhed som de hentes til’, i tilknytningsprocessen. Altså at det kun er Nokia’en, der er tilknyttet. TDC kan dog ikke bekræfte, om det er sådan, det virker. Efter at have talt med jeg ved ikke hvor mange på 80808020/-22/-47, er det mit indtryk, at der simpelthen ikke er nogen derinde, der ved, hvordan Fasttrack er skruet sammen! Lidt skræmmende.
  Nå, men tak for dit svar under alle omstændigheder, Søren. Der må være andre Hero-ejere end mig med nævnte problem – det var mit håb at nå nogen af dem via din blog. Ellers må jeg finde alternative veje til god musik ;-)

 21. tak for en god streng – har selv haft Hero’en i en måned og er både begejstret og skeptisk – jeg skriver lige en anmeldelse og poster den som ny streng…

 22. vis du ikke er tilfreds med android market kan du altid root´e din telefon.

  selv bruger jeg kagudroid 1.2.2.
  -Live Wallpaper
  -Adgang til den Eng. android market
  -Efter min mening bedre design
  -Osv.

  her er et link til en af mine videoer hvor jeg viser lidt af hvad den kan.

  http://www.youtube.com/watch?v=wBXrp4EPVGc (min egen video)

  se evt også.

  http://www.youtube.com/watch?v=AXmX1HsCCNA (ikke min egen video bare en jeg fandt på youtube)

  http://androiden.dk/2010/03/17/htc-hero-rom/ (en hjemmeside der forklare hvordan man root´er htchero)

 23. Jeg har overvejet root. Men det er simpelthen mere besvær end jeg gider at have med min telefon.

  Og så er der efterhånden også lidt principielt i det. HTC har lovet den opdatering og så har de kraftedeme bare at komme med det! :)

 24. hero htc

  Jeg har skrevet en forkert email adresse og vil gerne havde den slettet…

  Har været under kontakter der står den ikke…

  Jeg kender ellers min telefon godt, men har flere email adresser som jeg ikke bruger og som jeg gerne vil have væk…når jeg trykker på den adresse jeg vil have væk står der “fjern modtager” men det er det nærmeste jeg kan komme…

  Er der nogen der kan hjælpe

Comments are closed.