in Personligt, Software

At bruge HTC Hero med en Mac

Inden jeg købte min HTC Hero havde jeg undersøgt hvilke muligheder der var i forhold til at bruge telefonen med Mac OS X.

Jag bruger iTunes på min Mac og har tidligere brugte en iPod nano til musik og podcasts på farten. Man kan sige hvad men vil om iTunes (fx at det er alt for bloated, især i den nye version 9), men integrationen med iPods/iPhones er i den grad i orden. Da jeg efterhånden har vænnet mig til at bruge iTunes som afspiller, og stort set altid køber musik i iTunes Store ville jeg gerne blive ved med at bruge iTunes.

Jeg fandt rimelig hurtigt en løsning, som lader mig synkronisere iTunes-playlister til en hvilken som helst enhed, som kan identificere sig som en USB-disk, hvilket HTC Hero kan. Løsningen hedder iTuneMyWalkman, er ganske gratis.

iTuneMyWalkman kommer endda med scripts som kan integrere det med iTunes, så man ikke skal have fat i et ekstra program når man vil synkronisere.

iTuneMyWalkman

iTuneMyWalkman

iTuneMyWalkman leverer selvfølgelig ikke fuldstændig samme oplevelse som iTunes med en iPod/iPhone. Så vidt jeg kan gennemskue synkroniseres alt hver eneste gang, programmet holder altså ikke styr på hvsd der er på telefonen i forvejen, hvilket kan være generende hvis man har rigtig meget musik, og bare vil tilføje en enkelt ny sang.

Jeg bruger også iTunes til podcasts, og her har jeg valgt at droppe synkroniseringen mellem min Mac og Heroen. iTuneMyWalkman kan ganskevist synkronisere podcasts, men det fungerer absolut ikke så flydende som til en iPod. Heldigvis findes der en lang række podcast-apps til Android, jeg har selv besluttet mig for at bruge DoggCatcher (ikke gratis, men kan købes uden om Market indtil vi i Danmark får adgang til betalte apps), efter at have prøvet mig lidt frem.

Der findes selvfølgelig også alternativer til iTunes. De mest oplagte er nok doubleTwist og Songbird (begge er i øvrigt cross-platform), og jeg tror også at jeg skal have testet dem for at se om det skulle være værd at skippe iTunes (for damn, hvor er 9’eren tung…).

Så indtil videre er jeg altså ganske godt tilfreds med oplevelsen med min Hero og min Mac. Der er dog en MEN. HTC udgav i fredags en ROM-opdatering til HTC Heroer købt i de nordiske lande (i dag har de vist rullet den ud til et bredere publikum). Denne opdatering blev distribueret som en exe-fil, noget som Mac OS X jo ikke er så vild med. Og for at føje spot til skade, så ville HTC’s software ikke rigtig fungere i Windows 7, hverken i Boot Camp eller VMWare Fusion, hvilket ledte mig til at installere Windows XP i VMWare Fusion. Så lykkedes det, og min Hero kører nu nyeste ROM, men det var altså ikkee en helt optimal oplevelse…

Omkring Windows 7-problemet, så lader det til at det ikke er et generelt problem. En anden dansk Hero-bruger fortæller i hvert fald på gdgt, at han opgraderede gennem Windows 7 uden problemer.

Der er ingen tvivl om at Apple har skabt noget unikt med samspillet mellem iTunes og deres transportable enheder. Desværre er der ingen konkurrenter der har formået at skabe nogen værdig konkurrence, og desværre er Apple ikke vild med at lade andre produkter samarbejde med iTunes. Jeg er dog stadig utrolig tilfreds med min Hero, og jeg håber (og tror, måske…) på at HTC forbedre deres ROM-opgraderingsteknikker i fremtiden!

  1. Jeg kan iøvrigt anbefale On Air som program til overførsler. Det laver din Android om til en disk på det trådløse netværk og du sparer at finde dit usb kabel.

  2. Jeg kiggede også på Salling Media Sync før jeg købte telefonen, men jeg syntes simpelthen det var for dyrt i forhold til hvad det tilbyder. Og iTuneMyWalkman bør jo nogenlunde det samme gratis.

Comments are closed.