in WordPress, www

Smart lille WYSIWYM-editor

Ja, jeg skrev WYSIWYM, og det er ikke en fejl :). Forleden så jeg at Chris Coyier havde tilføjet en editor til kommentarfeltet på CSS-Tricks.

Det i sig selv er måske ikke så fantastisk, der findes en del editor-plugins til WordPress. Det der fangede min opmærksomhed, var at det var en editor jeg ikke havde set før. Ydermere virkede den til at være utrolig let og hurtig – det var ikke noget der virkede til at sløve indlæsningen af siden.

Editoren, som jeg nu også har integreret her på bloggen, hedder wmd. Og som jeg startede med at skrive er det en “What You See Is What You Mean“-editor. Altså ikke “What You See Is What You Get“, som man ellers plejer at snakke om.

På wmd-sitet beskrives WYSIWYM således:

Wysiwym stands for What You See Is What You Mean. WMD produces clean semantic HTML, leaving presentation details like fonts and colors up to style sheets. But you’re not left in the dark about cosmetics; as you type, WMD’s live preview shows you exactly what your text will look like after the current styles have been applied. #

Mit umiddelbare indtryk er at wmd fungerer rigtig fint. Den er ekstremt nem at installere, det er godt nok ikke et WordPress-plugin, men det kræver som udgangspunkt ikke andet, end at uploade og inkludere en JavaScript-fil!

Den nemme installation, sammen med det at wmd ikke virker tung at bruge, gør at jeg er blevet rigtig glad for den.

Implementeringen her på bloggen lider måske under at det ikke var indtænkt, da jeg lavede designet, så preview-funktionen er måske ikke så optimalt placeret. men det virker. Og når jeg en gang skal have redesignet bloggen igen, må jeg jo prøve at få det indpasset lidt bedre :).

 1. Jeg blev nysgerrig og måtte bare teste en WYSIWYM-editor for at se, hvad det hele er for noget.
  Hvad er forskellen? :)

 2. Det er faktisk temmelig brugervenligt når man får mulighed for at se en editor, som man kender det fra eks. Word.

  Jeg overvejer stadig om det er noget jeg skal implementere på min egen blog :)

  Et godt tip i hvert fald, som jeg hellere må dele på Multimedieforum, med mindre du selv vil Søren ;)

 3. Tag du den bare Kim. :D

  @Ricco, forskellen er at du i en WYSIWYG-editor ser resultatet i editoren, i wmd ser du ikke resultatet i selve editoren.

  Den umiddelbare fordel er at man har mere styr på koden (som er noget enklere end HTML), og selve editoren er meget hurtigere at loade (fx sammenlignet med editoren i WP.)

Comments are closed.

Webmentions

 • Et lille redesign — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 14. november 2008

  […] har også prøvet at integrere preview-delen af wmd-editoren lidt bedre. Jeg er ikke sikker på om det er den optimale løsning, så måske bliver det lavet om. […]