in www

NATO får stenalder-tv

Politiken skriver, at Danmark har foræret NATO et større beløb, som gør det muligt at starte en tv-kanal på nettet. Kanalen skal bruges til en informationskampagne.

Jeg vil holde mig fra at diskutere den politiske side af denne sag, og i stedet tage et kig på den tekniske. Og find bare lommetørklæderne frem, for det er en trist affære! Jeg kan ikke tage ansvar for eventuelle mén, som følge af chock, dette indlæg måtte påføre læserene.

NATO’s generaldirektør havde bl.a. dette at sige om den nye kanal:

“For nogle år siden sagde jeg, at NATO stadig befandt sig i stenalderen, når det handlede om video. Den udfordring har Danmark nu taget op og bragt os ud af stenalderen og ind i videoalderen” NATO’s generalsekretær, Jaap de Hoop Scheffer

Det lyder jo altsammen meget vældigt, men se nu her:
Screenshot af NATOChannel.tv

Ud af stenalderen siger du? Ævl siger jeg! NATO har da snarere bevæget sig ind i videostenalderen. Det er sgu pinligt.

Og at Anders Fogh siger følgende, gør jo ikke det hele meget bedre:

“Enhver seriøs organisation er nødt til at tage kommunikation meget alvorligt. Nu om dage er det internettet og YouTube, der er tidens løsen” – Anders Fogh Rasmussen

Helt ærligt. Vi lever i 2008. Det er længe side at det, at tage kommunikation alvorligt involverede ActiveX. Og sjovt at YouTube bliver hevet frem. Her er en overraskelse: Der er sådan noget nyt og fancy noget der hedder Flash, som bl.a. kan bruges til at afspille video på stortset samtlige platforme – SMART!

Hvilket håbløst spild af “Cirka 10 millioner kroner”… Desværre er det ikke en aprilsnar.

Hvis du af uvisse årsager skulle have fået lyst til, at besøge NATO Channel, er den at finde på natochannel.tv.

Tilføjet 3/4 kl. 19:30: Her er lige endnu et par screenshots som viser hvordan kanalen ser ud i hhv. Safari og Opera (begge på Windows):

NATOChannel.tv i Safari NATOChannel.tv i Opera

  1. Jeg vil næsten påstå, at TV 2 Sputnik er bedre. Og der skal altså MEGET, for sputnik er godt nok ikke ligefrem den bedste webtv-platform der findes. Den kanal har virkelig bragt NATO ind i stenalderen og ikke ud af den. Det’ en ommer!

Comments are closed.