in Firefox, Verden udenfor, www

KRAM til Internet Explorer

Bare rolig, jeg er ikke gået fra forstanden, som titlen på dette indlæg ellers kunne antyde. Nej, dette indlæg er såmænd bare en rant over Statens Institut for Folkesundheds undersøgelse KRAM (Kost, Rygning, Alkohol, Motion).

I går modtog jeg et brev med et tilbud om at deltage i KRAM-undersøgelsen, en ny undersøgelse som bl.a. skal hjælpe med til at “få opdateret viden om borgernes sundhedstilstand […]”. Undersøgelses går ud på at man skal besvare et online spørgeskema. I Internet Explorer. Ja, ikke i Firefox. For hele den danske befolkning bruger Windows og Internet Explorer! Det lader i hvertfald til at det er den holdning man har hos Statens Institut for Folkesundhed.

Det er da rigtigt at Danmark er bagud når man ser på alternative browseres markedsandel, men derfor skal man vel ikke udelukke dem der nu engang har valgt ikke at bruge IE. bevares, jeg kunne da godt besvare spørgeskemaet, fordi jeg bruger Windows og derfor har IE. Men hvad med folk som benytter Mac OS eller Linux? De er ikke gode nok til at deltage i undersøgelses?

Jeg må forresten igen sige at jeg er imponeret over hvor ringe hjemmesider kan laves. Da jeg åbnede spørgeskemaet, så det hele ud til at fungere ganske fint. Men da jeg skulle vælge min fødselsdato i tre drop-down-menuer, kunne jeg simpelthen ikke få lov at vælge noget (i Firefox). Drop-down-menuen, fungerede som sådan fint, den åbnede og jeg kunne se alle valgmulighederne, men jeg kunne ikke få lov at vælge en mulighed! Det må alligevel kræve en ordentlig gang slamkode at forhindre en drop-down-menu i at virke. Godt gået… Eller noget.