in Verden udenfor, www

Krak-sagen – opdatering

I går skrev jeg et indlæg om hvordan Krak havde kontaktet en dansk hjemmesideejer, og krævet erstatning fordi han havde et link til en underside på krak.dk på sin side.

I dag har sagen udviklet sig yderligere, Paul O’Flaherty, som førte sagen ud i blogosfæren, har nu skrevet et nyt indlæg om at Krak har oplyst at de agter at sende regningen og at de har loven på deres side.

Nu er jeg ikke jurist, og jeg vil derfor ikke udtale mig om hvorvidt Krak har loven på deres side eller ej. Men underalle omstændigheder forekommer sagen mig absurd, Hvad er der gået galt for Krak? Det virker som om de ikke har fanget ideen med internettet, hvordan ville internettet se ud uden links? Og hvad i alverden kan få en virksomhed til på den måde at give afkald på gratis reklame? Og hvis Krak virkelig er så ivrige efter at forhindre links til undersider, så må de sgu lave en teknisk løsning der løser problemet (og får dem til at ligne en flok amatører. Men det gør de jo allerede…)

Som følge af Pauls omtale af sagen, herunder hans kommentar om at Krak tillader at man mailer links mens de ikke tillader at man bruger links’ne på sin hjemmeside, har Krak ændret deres copyright-sider.

Sagen har allerede spredt sig som en steppebrand i blogosfæren, både i Danmark og i Udlandet (find links i Pauls indlæg), historien er blevet “Digg’et” 819 gange (jeg vil i øvrigt opfordre folk til at forøge dette tal!) og nu ser det ud til at sagen har vagt interesse blandt de danske medier, Per (ham som blev kontaktet af Krak) har i følge Paul O’Flaherty modtaget opkald far to journalister (jf. Pauls indlæg). Det er en fremragende udvikling. Kraks ignorance viser at de ikke kender blogosfærens styrke (den har helelr ikke rigtigt været “i brug” i Danmark endnu), det kommer de forhåbentlig il at fortryde. Hvis medierne begynder at fortælle om sagen, kan Krak ikke ignorer det!

Jeg vil endnu en gang opfordre til boykot af Krak. Her er en række alternativer:

Alle tilbyder at man linker til undersider!

Opdatering: Både Version2 og Computerworld har nu artikler om sagen!