in Underholdning, Verden udenfor, www

EMI dropper DRM!

Endelig er der en pladeselskab der har set lyset! EMI har valgt at sælge alle deres numre uden DRM, i første omgang kun via Apple’s iTunes.

De DRM-frie numre vil være $0.30 dyrere end de “normale” numre, som stadigvæk vil være tilgængelige, de DRM-frie numre vil dog også være af højere kvalitet. Personligt er jeg villig il at betale lidt ekstra for rent faktisk at få det jeg betaler for. DRM er den primære årsag til at jeg stortset ikke har købt musik online. Så er der bare tilbage at håbe at EMI får succes med forsøget og at andre pladeselskaber følger trop, så vi kan blive fri for DRM!

Jeg er ikke klar over om det kun er i USA, dette tilbud gælder. Jeg må lige få taget et kig på iTunes når dette tilbud starter.

Opdatering: Læs EMI’s pressemeddelelse, hør den officielle præsentation og de se de offcielle slides, på EMI’s website (via TechCrunch).

  1. På tide.. Synes simpelthen at pladeselskaberne er ved at skyde sig selv i foden.. De er nødt til at indse at de skal være innovative og følge kundernes ønsker, for at kunne følge med i branchen. Det eneste det kræver for at udgive et album nu til dags, er jo et studie og en internetforbindelse! Studiet kan lejes, og internet har alle! De har sq ikke monopol længere!

  2. Det var på tide. DRM svarer jo i virkeligheden til at du køber en ny bil, og bilforhandleren så siger til dig “Du må altså kun køre 10 km om dagen i den her bil, ellers bliver du straffet”. Det gør de jo ikke, derfor syntes jeg heller ikke, at det er rimeligt, at man køber et nummer, som de rent faktisk stadig bestemmer over, for det er jo hvad de gør. Når jeg køber noget, så vil jeg altså også selv have lov til at bestemme hvad jeg gør med det, eller i den her sammenhæng, vil jeg altså selv have lov til at bestemme om jeg smider musikken på en iPod eller en Zen!

  3. Præcis Simon!
    Og det idiotiske er jo at DRM uden tvivl skader mere end det gavner. Der er mange, som ved hvad DRM er (mig elv inkl.), der nægter at købe musik online pga. DRM.

Comments are closed.

Webmentions

  • iTunes nu med DRM-fri sange! — spiri.dk — Blog og personligt site for Søren Hugger Møller 8. april 2007

    […] Som tidligere nævnt her på bloggen indgik Apple en aftale med EMI, om at sælge DRM-fri musik gennem iTunes. Det er nu blevet en realitet! Den nyeste version (7.2) af iTunes indeholder nu sange uden DRM, brandet som “iTunes Plus”. Prisen for en sang er DKK 10,00. EMI står også for en række danske kunstnere, som fx D-A-D. Så nu mangler vi bare at resten af pladeindustrien følger trop! […]