Flash-indstillinger

in Software, www

Sådan kan du løse problem med live video i Flash på Mac

Tilføjet 9/2/2011, 15:15:

Den nyeste Falsh Player version 10.2 lader til at løse problemet, som er beskrevet i denne artikel. Prøv at opdatere. Tjek din Flash-version og opdater eventuelt inden nu prøver den herunder beskrevne løsning.

Tilføjet 9/2/2011, 17:55:

Og dog… Det lader til, at problemet ikke er fixet i Flash 10.2 – af og til kan jeg i hvert fald fremprovokere problemet endnu.

Oprindeligt indhold:

Der lader til at være en bug i Adobes Flash til Mac (så vidt jeg ved er det kun Mac-versionen der er ramt), som medfører, at visse live videostreams kun går igennem med lyd.

Selv oplevede jeg først problemet i DR’s NU-afspiller, som dog nu fungerer uden problemer. I forbindelse med urolighederne i Egypten har jeg fulgt en del med på Al Jazeera English gennem deres livestream på deres website. AJE’s afspiller lider dog også under denne bug.

Heldigvis er der en løsning!

Og løsningen er heldigvis forholdsvis simpel. Hvis du oplever problemer med Flash-baserede livestreams, hvor kun lyden går igennem, så prøv følgende:

Højreklik i afspilleren og vælg “Settings…”. I det lille vindue som åbnes vælges det første faneblad. På dette første faneblad kan “hardware acceleration” i Flash deaktiveres. Gør det og genindlæs siden.

Flash-indstillinger

Flash-indstillinger

Med hardwareaccelerering deaktiveret virker Al Jazeeras livestream også på Mac og jeg har, som sagt, selv oplevet det samme problem hos DR, så jeg kan forestille mig, at det eksisterer mange andre steder.

Tilføjet 3/2/2011 kl. 9:32: Jeg glemte lige at nævne, at deaktivering af hardwareaccelerering kan forringe kvaliteten af Flash andre steder. Selv har jeg kun oplevet et problem på YouTube, når der afspilles videoer i fuld skærm. For at undgå dette skal hardwareaccelerering aktiveres igen.