in Software

Android-anbefalinger

Jeg har tidligere skrevet lidt om, hvilke programmer jeg bruger på min Android-telefon og nu fik jeg lyst til at gøre det igen. Siden jeg sidst skrev, har jeg skiftet min HTC Hero ud med en LG Optimus 2X, hvilket har betydet, at jeg har fået nyere Android-version, mere plads til programmer og kraftigere hardware, alt sammen noget som har betydet, at det er oplagt at skrive lidt igen.

Dette er ikke en top X-liste, programmerne er i nogenlunde tilfældig rækkefølge. De er nok mest sorteret efter hvornår jeg kom i tanke om at de skulle med på listen :).

Sleep as an Droid

Grov grammatisk fejl i titlen for at skabe et ordspil (Sleep as Android, get it?), det kan man mene om hvad man vil, programmet er ganske smart uanset! Programmet minder om iOS-programmet Sleep Cycle, som nogle sikkert kender.

Den grundlæggende idé er, at du placerer telefonen på din madras og programmet holder så øje med din søvnrytme vha. telefonens forskellige indbyggede sensorer. Det giver dig grafer, som du efterfølgende kan se på og få et indtryk af hvor dybt du har sovet. Ydermere forsøger programmet at sætte alarmen i gang når du sover lettest (inden for et på forhånd sat interval), så du får en så behagelig opvågning som muligt.

Sleep as an Droid er gratis de første syv dage og kræver derefter køb af en licens til 7-8 kroner.

Eksempel på søvngrafer i Sleep as an Droid

Eksempel på søvngrafer i Sleep as an Droid

LauncherPro

Det at jeg har fået mig en LG-telefon, har inspireret mig til at udforske mulighederne for at tilpasse interfacet uden at skulle roote telefonen. I modsætning til HTC så ejer LG åbenlyst ikke evnen til at skabe et fornuftigt interface til Android. Det betyder at Optimus’en som standard står tilbage med et besynderligt, bug-fyldt mix af standard Android og nogle småsære påfund fra LG’s side, som jeg hovedsaligt ikke bryder mig synderligt om.

Heldigvis findes der mange muligheder for at modificere udseendet af selv en ikke-rootet Android-telefon. Jeg bruger LauncherPro til at give min 2X et helt nyt interface til håndtering af programmer, widgets og hjemmeskærme. LancherPro giver bl.a. mulighed for forskellige animationer til skift mellem hjemmeskærme og en Dock-agtig ting til ikoner i bunden af skrmen, som kan indeholde op til fem ikoner (og faktisk flere da man kan swipe mellem flere gange fem ikoner).

LauncherPro findes både i en gratis og en betalt udgave (til omkring 20 kr.). Personligt bruger jeg gratisudgaven, men betalingsudgaven giver nogle flere muligheder, bl.a. særlige widgets.

Min hjemmeskærm hvor bl.a. LauncherPros dock kan ses

Min hjemmeskærm hvor bl.a. LauncherPros dock kan ses

WidgetLocker

I samme boldgade fortsætter jeg med WidgetLocker, som jeg bruger til at erstatte LG’s egen låseskærm, med en der minder, om den der er indbygget i standard Android. Med WidgetLocker kan man tilpasse sin låseskærm i utrolig grad, da det er muligt at placere ikoner og widgets på samme måde som på hjemmeskærmen. Lidt af fidusen går selvfølgelig af en låseskærm, hvis man plastrer den til med alt for mange ikoner, men det kan man jo bare undlade at gøre :). Det findes forskellige oplåsnings-“widgets” i WidgetLocker, så det er muligt at få sin låseskærm til at ligne fx standard Android eller HTC Sense.

WidgetLocker koster godt 10 kr. i Android Market.

Min låseskærm, opsat med WidgetLocker

Min låseskærm, opsat med WidgetLocker

SwiftKey X

Og så lige ét sidste “Pimp my Android”-program. Som erstatning til LG’s indbyggede keyboard er jeg for nyligt begyndt at bruge SwiftKey X. Og det er jeg godt nok blevet glad for! Det er en helt anden oplevelse. Layoutet passer mig bedre og ordforslagene fungerer meget bedre. Og lige præcis omkring ordforslag skiller SwiftKey X sig væsentligt ud. Det er faktisk muligt at skrive en hel, og nogenlunde sammenhængende, sætning uden at bruge tastaturet, kun ved hjælp af ordforslag. Det er en anelse svært at forklare i detaljer (tror ikke jeg selv har forstået det 100 %), men grundlæggende så lærer SwiftKey X din måde at skrive på at kende og tilpasser ordforslagene på den baggrund.

Det nye i X-udgaven er at du kan tilknytte dine konti hos Twitter, Facebook og Gmail og dermed give SwiftKey X noget data at gå ud fra før du går i gang med at bruge tastaturet.

SwiftKey X er i skrivende stund i beta og gratis. Den forrige udgave koster dog penge og det kommer X-udgaven sikkert også til på et tidspunkt, men jeg er ikke et sekund i tvivl om at jeg vil købe den hvis det bliver tilfældet!

Eksempel på SwiftKey X

Eksempel på SwiftKey X

ColorNote

Der findes et hav af note-programmer til Android. Mange af dem kan alt muligt funky stads, såsom at synkronisere med alverdens andre dimser, dingenoter og tjenester. Alt det er uden tvivl smart i nogle tilfælde, men jeg er blevet rigtig glad for ColorNote, som er et relativt simpelt note-program. Det jeg så godt kan lide ved ColorNote, er at det lader mig placere noter på mine hjemmeskærme i form af små “Post It”-widgets (lad være med at fortælle 3M at jeg kaldte dem det!). Når jeg skal huske noget sætter jeg af og til pris på at få det smækket lige i synet :).

Ydermere kan man sætte forskellige påmindelser for sine noter. ColorNote er ganske gratis.

Wordfeud

Til sidst vil jeg lige nævne et spil, som jeg er blevet småafhængig af de sidste dage. Wordfeud er et spil åbenlyst inspireret af det klassiske ordspil Scrabble, men har hverken noget at gøre med Hasbro eller Mattel og kan derfor ikke bruge navnet. I Wordfeud spiller man mod andre brugere på enten Android eller iOS og man kan spille mod enten folk man kender eller helt tilfældige. Noget af det der gør Wordfeud så fedt, er at et spil kan vare længe, da man ikke behøver at spille “live”. Hver spiller har op til 72 timer til at gennemføre sin tur og det er således et optimalt spil til lige at hive frem i ny og næ, selvom man også sagtens kan blive hevet ind i intense frem-og-tilbage-kampe.

Wordfeud er gratis og financieret af reklamer. Reklamerne er tiltider ret voldsomme (som i: fuld skærm), men forstyrrer ikke mens man spiller. Der findes en betalt reklamefri version.

Et spil Wordfeud

Et spil Wordfeud

Det var bare et ganske lille udpluk af de programmer jeg har installeret på min Android. En komplet liste ville nok være tæt ved umulig at lave – i hvert fald upraktisk! Men de programmer jeg har nævnt her, er nogle af dem jeg bruger allermest for tiden. Kan være andre også kan få gavn af disse programmer. Skriv endelig en kommentar herunder hvis du har nogle spørgsmål eller noget andet interessant at sige :).

(Android Market-ikon af Wwalczyszyn)

 1. Hej,
  Rigtig fine anbefalinger, jeg brugte i forvejen selv et par af de nævnte apps, og har efter læsningen af dette indlæg hentet Sleep as An Droid.
  Nu ved jeg ikke hvor mange erfaringer du har med det, men kan du fortælle mig, hvordan den der recorder virker, så man kan høre om man snorker eller taler i søvne?
  Jeg kan ikke gennemskue det, og det lader ikke til, at jeg har magtet at slå den til på min endnu.

 2. Hej.
  Jeg har et problem, som jeg håber i kan hjælpe mig med.
  Jeg har installeret LauncherPro, men kan ikke finde ud af at få lavet flere sider på skærmen….
  Hjælp !!!

Comments are closed.