in spiri.dk, Verden udenfor, www

Så kom Google Street View til Danmark

Hold da op! Der har godt nok været stille her på spiri.dk i et stykke tid nu. Jeg har haft lidt travlt med universitetsprojekt og -eksamen, men måske jag kan få snøvlet mig sammen til at skrive lidt i ny og næ :).

I løbet af sidste år var Googles Street View-biler på gaderne i Danmark. Fra i dag er det muligt at se Googles billeder af de danske gader og veje. Googles lancering kommer dage efter at Eniro/Krak kom med deres egen løsning, som dog falmer temmelig kraftigt ved siden af Google. Hos Eniro har de kun billeder af København, Århus og Odense, mens Google dækker mange flere danske byer og endda også veje udenfor byerne.

Der er allerede blevet fundet enkelte bemærkelsesværdige billeder rundt omkring. I Vestergade i København bliver en uheldig cyklist mere eller mindre kørt ned af en billist.

Uheldig cyklist i Google Street View

Uheldig cyklist i Google Street View

På senere billeder kan man se føreren af den blå Mercedes stoppe og stige ud – lad os håbe at det ikke skete noget alvorligt (under alle omstændigheder er billederne tæt ved et år gamle).

Føren af den blå Mercedes stopper efterfølgende og stiger ud af biler

Føren af den blå Mercedes stopper efterfølgende og stiger ud af biler

I Billund Lufthavn finder et noget mindre alvorligt optrin sted. En fyr tager et billede af Street View-bilen med sin mobiltelefon.

Street View-bilen bliver fotograferet

Street View-bilen bliver fotograferet

Jeg er ret begejstret for Street View. I navigationsøjemed er det et fremragende værktøj og så er der da også et eller andet fascinerende ved at trille virtuelt rundt i landet :)

  1. Google Street View er intet mindre end fremragende. Jeg skal vist lige tøffe lidt rundt her i aften.
    Og sjove billeder du har fundet :)

  2. Jeg fik også vinket til bilen da den kom forbi mig. Det er ret komisk at se :)

    Min bror præsterede at finde sig selv i sin lejlighed på 3. sal hvor han vinker til vognen inde bag vinduet. Rimeligt imponerende hvor meget det kamera fanger.

    I øvrigt, hvorfor er personen i Billund sløret omkring brysterne?? :)

  3. hvorledes kommer jeg videre? jeg vil gerne se forskellige gader og veje–men kan ikke komme videre–venligst

Comments are closed.