in Software, Underholdning

Softwareanbefaling: PS3 Media Server

Sonys PlayStation 3 er meget mere end bare en spillekonsol (ligeså er Microsofts Xbox 360). Jeg bruger ofte min PS3 til at se video og hvis disse videoer ligger på min laptop eller en ekstern harddisk, er det absolut nemmest ikke manuelt, at skulle flytte dem over på PS3’eren ved hjælp af fx en usb-stick.

Heldigvis findes der en lang række løsninger, som gør det muligt at streame mediefiler fra en computer til en PS3 over hjemmenetværket. Jeg vil her nøjes med at gennemgå en enkelt af disse løsninger. En som jeg er blevet rigtig glad for og som efter min overbevisning er den absolut bedste.

Jeg har prøvet en del forskellige løsninger, som har virket mere eller mindre succesfuldt – oftest mindre. Langt de fleste af de løsninger jeg har prøvet, har stort set ikke virket. For nyligt faldt jeg så over et program med det simple navn PS3 Media Server.

PS3 Media Server er et fuldstændig gratis program, som er skrevet i Java og kompatibelt med Mac, Windows og Linux. Det særlige ved PS3 Media Server, ud over at det virker, er at programmet kan konvertere mediefiler “on-the-fly”. Det vil altså sige, at man via PS3 Media Server kan afspille en lang række mediefiler, som PS3’eren egentlig ikke understøtter. Bl.a. giver PS3 Media Server mulighed for at afspille Matroska-filer (nok bedre kendt ved deres extension .mkv) – hvis du ikke kender mkv, så har Nikolaj Sonne en fin forklaring:

Startbilledet i PS3 Medis Server

Startbilledet i PS3 Media Server

Avancerede indstillinger i PS3 Media Server

Avancerede indstillinger i PS3 Media Server

Jeg har en enkelt gang oplevet, at selv PS3 Media Server ikke kunne håndtere en videofil, men i alle andre tilfælde har den klaret filer, som jeg ikke før kunne afspille på min PS3.

Som jeg allerede kort har været inde på, så er PS3 Media Server det eneste program jeg endnu har fundet, som virker fuldstændig som det burde. Selv programmer, som jeg har betalt for (*host*fuck jer Nullriver*host*), har givet mig problemer. Det er ikke godt nok!

Har du en PS3, som du ønsker at bruge til andet end bare spil, så vil jeg på det varmeste anbefale, at du installerer PS3 Media Server!

Se flere softwareanbefalinger.

32 Comments

 1. Jeg har for nyligt prøvet PS3 Media Server, men fandt det både besværligt at konfigurere og besværligt at bruge. Jeg er mere til TVersity :-) Det er mere brugervenligt efter min mening.

 2. Har endnu ikke brugt PS3 Media Server, men kan da være man skulle give det en chance..

  Lige nu bruger jeg dog min NAS server via DLNA til at vise videoer og film på min PS3 ( se mere her: http://blogkollektivet.dk/?p=229 ), men den kan ikke selv fortolke mkv filerne… :-(

 3. Jeg vil da teste klienten på Ubuntu – lyder lækkert med mkv understøttelse. Linux klienten MediaTomb kan også anbefales – den har virket upåklageligt for mig i længere tid.

 4. Der er ingen tvivl om at PS3 Media Server absolut ikke har det kønneste og ej heller det mest brugervenlige interface, men jeg synes at funktionaliteten så rigeligt opvejer dette.

  Men hvis du har en løsning du allerede er tilfreds med, så er der jo ingen grund til at lave om på det :).

  Så vidt jeg husker prøvede jeg TVersity på et tidspunkt, men jeg fik det vist aldrig til at virke helt ordenligt. PS3 Media Server er det eneste program, som bare har virket fra dag et.

 5. Det var hurtigt installeret og klar til brug. Kunne bare ikke li’ de grimme mapper den lavede ved fx. videofiler. Og at man ikke kunne ændre mappestrukturen. Radio osv :-)

 6. Jeg boksede for en månedstid m ps3 medieserveren en dags tid og prøvede alskens gode råd. Til sidst gav jeg op, møghamrende irreterende.

 7. Det lyder som mine erfaringer med stort set alle andre programmer jeg har prøvet. PS3 Media Server har dog bare fungeret for mig!

  Har desværre ikke lige nogle gode råd.

 8. kan man med dette program bruge shrinkede dvd’er via en nas hdd?

 9. alan,

  Det kan jeg ikke svare på med sikkerhed, men det kan i hvert fald klare en del. Under alel omstændigheder er det jo gratis, så der er intet tabt ved at forsøge :)

 10. Sofal: Jeg har også bokset lidt med PS3 Media Server indtil jeg lærte tricket.

  1: Man skal ikke checkke af at den skal køre som en service på en Windows maskine – Så kan PS3en ikke finde den efterfølgende.

  2: Det kan godt være lidt svært at få PS3en til at finde PS3 Media Server i starten. (eller omvendt)
  Tricket er at man lige skal bedet PS3en søge og starte PS3 Media Server på de rgtige tidspunkter.
  (Jeg plejer at starte dem næsten samtidigt)

  3: Det gælder selvfølgelig kun første gang, når PS3 Media Server derefter kører kan man sagtens slukke – og tænde PS3en – og så finder de hinanden med det samme. Men 2 skal altså lige laves rigtigt hver gang man starter PS3 Media Server.

  Jeg har dog lidt svært ved at få PS3 Media Server til at spille .mkv-filer out-of-the-box. Søren: Kunne du ikke lige smide en step-by-step guide om hvordan du gør? Bruger du default muxeren /indstillinger eller at du installeret aviSynth?

 11. Esben,

  Hmm, jeg synes nu ikke jeg har gjort noget specielt for at få .mkv til at fungere. Bare ganske standard-indstillinger. Jeg har heller ikke installeret andet end PS3 Media Server, men jeg ved ikke om der måske er noget indbygget i Mac OS X, som det gør brug af og som ikke er på Windows – jeg tvivler dog lidt på det (men man kan jo aldrig vide :)).

 12. Jeg synes det er mega mega nemt at bruge PS3 mediaserver…

  For mig gik det virkelig lige ud af landevejen, med både at finde den på playsstation, få den startet og få filerne kørt.
  Synes faktisk det er en del nemmere end når man gør det på den “rigtige” måde, men at finde computeren.

 13. Hej med jer :)

  Jeg har stor glæde af ps3 media server, men tænkte på om det er muligt at få den til at afspille undertekster?

  Altså jeg har mine film liggende i mapper, hvor jeg så også har en .srt fil liggende med undertekster til filmene, men jeg kan ikke finde ud af at åbne .srt filen så jeg har undertekster…

  Er der nogle der kan hjælpe mig?

  På forhånd tak

 14. Hvis dine filer er .avi / .mpeg og dine .srt filer hedder “det samme” som dine filer, så jeg den loade dem, og afspille disse.
  Alt virker som det skal :D

 15. Jeg kan fornemme at du har været lidt omkring i PS3-verdenen og ville høre om du ved om det er muligt, at få en netværks-HD (jeg har en ekstern HD sat til min Airport) til at fungere som medieserver UDEN at man har en computer tændt?
  Jeg har ingen problemer med at få min PS3 til at se HDen og afspille filer fra den hvis jeg har et program kørende på min comp (har haft succes med et par stykker – bl.a. Vuze), men jeg ville bare gerne have at jeg kunne se den eksterne HD over Wifi uden at det var nødvendigt at have computeren kørende. Men er det overhovedet muligt?

 16. Hej Jeg overvejer at købe en PS3, ville gerne se tv over den er det muligt? Og hvad understøtter den? DVB-S2, DVB-C og DVB-T

 17. Hej

  Hvordan løses problemet hvis filmen hakker, stopper, jeg har læst at det er muligt at ændre på konverterings kvaliteten og dermed undgå ovennævnte problem.

  Det er ikke lykkes mig få gennemført denne opsætnings ændring, er det noget du har erfaring med eller har anden forslag til løsningen af problemet.

  Tak.

 18. Jonas,

  Jeg bruger kabel. Har altid min PS3 sluttet til via ethernet og sætter et kabel i min laptop når jeg skal streame. Det er meget mere stabilt og hurtigt. I hvert fald med min router, som nok ikke er verdens bedste.

 19. Jeg har en NAS (Iomega- 10e451) tilkoblet mit trådløse netværk. Min PS3 kører også trådløst på dette netværk. Jeg har en del musik på NAS´en og PS3 kan godt finde den, men siger at der ikke er nogen filer på NAS´en. Dette gælder også med video og billeder. PS# kan godt afspille musik mm. fra min laptop via det trådløse netværk.
  Hvordan får jeg PS3 til afspille direkte fra NAS´en?
  Nogen bud?

 20. Hej

  Jeg har problemer med at programmet siger at den ikke kan finde min PS3. Hvad kan jeg gøre her?

 21. Hey :)

  Er total nybegynder på det her område!

  Hvordan tilslutter i computeren til playstationen?

  Har smidt et internet kabel i den bærbare og ned i playstation internet indgangen men kan ikke få fundet playstationen frem på skærmen på computeren…

  Gør jeg noget forkert?

  Bruger ps3 media server by the way! :)

  Håber nogle kan hjælpe!!

  Mvh Kasper

 22. Okay har fået skabt kontakt mellem ps3 og pc – uden brug af en router bare ved at tilslutte de to enheder med et internet kabel…

  kan sagtens på ps3 se hvilke drev jeg har på min computer… Men når jeg vil vælge et af dem får jeg en dlna 2104 fejl mener jeg dem hedder…

  Kan det løses ved køb af en router?

  Og i så fald hvilken en skal jeg købe?

  Håber i kan hjælpe!

  MvhKasper

 23. Søren Rasmussen,

  Som det allerede er beskrevet tidligere skal både din pc/mac og ps3 være forbundet til samme router. Jeg tænder altid ps3en først og logger ind på ps3en. Forbind ikke ps3en via trådløs forbindelse. Det får oftest film til at ‘lacke’ og til sidst afslutte afspilningen. Hvis du vil være helt sikker på, at der er forbindelse mellem de to, ps3 og computer, så forbind din pc/mac via kabel til router og på samme måde med ps3en.

 24. Kasper p,

  En hvilken som helst router skulle kunne løse dit problem. Jeg kører selv med en router fra Dansk Net – den er tilsvarende til den, der leveres med Fullrate. Læs mit svar til Søren Rasmussen for mere info om opsætningen

 25. Til jer der har problemer med opsætningen af ps3 Media Server.

  Det er ikke for at være flabet. Men Google jer til et svar. Det er sådan, at jeg selv bliver klogere på software, som jeg ikke forstår. Desuden er der også rigtig mange svar at hente via youtube, hvis man er til den slags.

 26. Jo… Man kan godt se tv på sin ps3.
  Jeg har købt en ps3 “play tv” boks på amazon, og bruger min ps3 til at sede danske (og svenske) free to air dvb-t kanaler :)

 27. Jeg kan ikke få min hero til at være på dansk ? har prøvet alt tror jeg, har du et forslag ?

Comments are closed.