in Software

Mactip: Lav opdeling i Docken – en anden metode

Et nyligt afsnit af Mac App Guide beskriver en metode til at lave adskilelse i Mac OS X-docken, som er en smule smartere, end den metode jeg beskrev for (næsten præcist) et år siden.

Min oprindelige metode gik ud på at bruge “kunstige” program-ikoner. Det fungerer sådan set også ganske fint, men i ny og næ kommer man til at klikke på et af de blanke ikoner og da de jo ikke linker til et rigtigt program resulterer det i en fejlmeddelelse, som der skal klikkes OK til.

Metoden beskrevet i Mac App Guide har ikke dette problem, men kræver noget kode i Terminal. Det er dog ikke værre end, at det kan klares med copy/paste. Hvis nogen skulle have lyst til at bruge dette tip, så inkluderer jeg det stykke kode der skal køres i Terminal herunder (så har jeg også selv en nem måde at huske det på i fremtiden :)).

Åbn et Terminal-vindue (Cmd+Space og skriv “terminal”, hvis du ikke har den i Docken). Indsæt følgende kode og tryk Enter:

defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add '{tile-data={}; tile-type="spacer-tile";}'

Docken skal genstartes før det nye blanke ikon kan ses. Dette gøres ved at skrive killall Dock i Terminal efterfulgt af tryk på Enter.

Denne procedure kan gentages, indtil man har det ønskede antal blanke ikoner. Ikonerne kan flyttes og fjernes som et hvilket andet ikon i Docken og der sker ikke noget ved at klikke på dem – altså ingen irriterende fejlbeskeder.

Udsnit af min Dock med blankt ikon

Udsnit af min Dock med blankt ikon

Metoden som her er beskrevet kan kun generere blanke ikoner. Dock Dividers-løsningen som jeg beskrev tidligere, indeholdt også andre adskillere.

  1. Fedt tip, det vil jeg prøve.

    Hvad er det for et gmail ikon du har i docken? Bare en genvej til din gmail.com eller?

  2. Kanon, det er sat i værk med det samme. Det kunne godt blive et hit :)

    Mailen om at du havde skrevet et svar var forresten røget i spam mail på selvsamme Gmail…

  3. Hmm….når jeg skriver killall dock har det ingen effekt. Docken genstarter ikke, efter at jeg har har indsat koden ovenfor?

Comments are closed.