in Software, www

Android-tip: Håndter Android-programmer med AppBrain

Som Android-bruger er man nok vant til at installere programmer (eller “apps”) gennem Android Market på sin Android-enhed. Der findes en række forskellige websites, som indekserer programmerne i Android Market, så man kan finde dem på sin computer. Ved hjælp af QR-koder kan man ved hjælp af et program som Barcode Scanner forholdsvis nemt få linket til et givent program overført til sin Android-enhed.

Det er ikke en superelegant løsning, hvis man har lyst til at lede efter programmer på sin computer fremfor direkte på sin mobile enhed. Men det er der heldigvis råd for! Jeg har i et stykke tid brugt en service kaldet AppBrain, som består af et website og et Android-program. AppBrain-websitet ligner ved første øjekast, de mange andre Android Market-browsere der findes derude, men forskellen er det medfølgende Android-program.

Du logger ind med din Google-profil på AppBrain og nu er websitet og Android-programmet forbundet således, at du på websitet kan vælge at du vil installere et givent program.

Programmet TED Mobile på AppBrain-websitet - der kan klikkes på 'Install'

Programmet TED Mobile på AppBrain-websitet - der kan klikkes på 'Install'

De programmer du har markeret til installering optræder nu i AppBrain-programmet på din Android enhed og du kan nemt installere dem fra Android Market. Ydermere lister AppBrain-programmet også programmer, som har tilgængelige opdateringer.

AppBrain-programmet på Android. TED Mobile listes til installering

AppBrain-programmet på Android. TED Mobile listes til installering

AppBrain gør det altså noget mere strømlinet at installere Android-programmer direkte fra sin computer, hvis det er noget man lyster. Jeg er selv blevet meget glad for servicen og det er klart noget, jeg vil anbefale til andre Android-brugere.

Noget man skal være opmærksom på, er naturligvis, at der på AppBrain, som med alle de andre Market-browsere, vises programmer, som muligvis ikke er tilgængelige i Danmark. Det er muligt, at sortere programmer efter Android-version og om koster penge (vi kan jo stadig ikke købe i Danmark. For fanden, Google!), men ikke eventuelt andre brgrænsninger der måtte være knyttet til programmer (enhed, skærmoplæsning, lande osv.). Der er derfor en risiko for at man kan tilføje et program, som man ikke efterfølgende kan finde på sin Android-enhed, men det problem har man jo også, hvis man fx scanner en QR-kode.

  1. Helt enig… et super “must-have” til os Androids… og sammen med “MarketEnabler” – så er alle apps åbne for køb (kræver root)…

Comments are closed.