in spiri.dk, WordPress, www

WordPress plugin-anbefalinger

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg efterhånden har arbejdet med WordPress i et godt stykke tid. Jeg har kørt spiri.dk siden starten af 2005, og har også arbejdet med diverse andre WordPress-projekter i den periode. Det har i sagens natur også medført at jeg har arbejdet med en del forskellige WordPress-plugins. I øjeblikket har jeg 40+ plugins aktiveret her på sitet.

I dette indlæg vil jeg gennemgå nogle af de plugins, som jeg finder mest nyttige, og som jeg tror andre også kan have gavn af.

Subscribe to Comments

Et nærmeste essentielt plugin. Lader læsere få en e-mail når der skrives nye kommentarer til et indlæg de har kommenteret på. Indbygget i WordPress er RSS-feeds til kommentarer til enkelte indlæg, men personligt er jeg ikke interesseret i at have et RSS-abonnement for hvert blogindlæg jeg har kommenteret på, jeg vil meget hellere have en e-mail. Det gør det meget nemmere at følge op på kommentarer.

BackUpWordPress

Et plugin som helt automatisk tager backup af WordPress-databasen og filerne på serveren, og pakker dem i en .tar.gz-fil (som kan udpakkes af de fleste gængse komprimeringsprogrammer), som gemmes på webserveren, og derefter kan downloades. Det kan også vælges hvor mange backups der skal gemmes på serveren.

Konfigureringen af den automatiske backup er desværre lidt buggy. Som udgangspunkt tages der backup en gang om ugen, med udgangspunkt i det tidspunkt man tager den første manuelle backup. Der er dog efterhånden gået lidt ged i dette her på spiri.dk, således tages der flere backups hver lørdag, og også andre dage. Det er sket som følge af de- og genaktiveringer i forbindelse med WordPress-opdateringer – tror jeg i hvert fald. Det ville være skønt med mere kontrol over hvornår der tages backup.

BackUpWordPress er altså ikke helt fejlfrit, og der er plads til forbedringer. Men jeg syens stadig at det er anbefalelsesværdigt.

Exclude Pages from Navigation (eller bare Exclude Pages)

Et ganske simpelt plugin som tilføjer en checkbox på Rediger Side-siden, som gør det muligt at vælge hvorvidt en side skal optræde i den menu som WordPress kan autogenerere på websitet.

My Page Order

Et andet plugin relateret til sider. My Page Order gør det, ved af hjælp af Drag-and-drop, let at bestemme hvilken rækkefølge dine sider skal vises i, i menuen. Nu med dansk oversættelse!

My Page Order

My Page Order

Page Links To

Og så endnu et side-plugin. Hvis du nogensiden har haft brug for at have et menupunkt, som linkede til en side som ikke var en side på din blog (fx et andet domæne), så skal du have fat i Page Links To. Pluginet tilføjer et felt til Indlægssiden hvori den ænskede URL kan indtastes.

More On The Top

Ganske simpelt plugin som lader “Læs mere”-links linke til et indlægs permalink, i stedet for det sted på siden hvor <!--more--> er placeret.

PHP Code Widget/Executable PHP widget

Det kan være praktisk at kunne eksekvere PHP-kode i sine widgets. Som standard understøtter WordPress dog kun ren tekst og HTML i tekst-widgets. Dette plugin tilføjer en ny slags tekst-wdiget som kan indeholde PHP-kode. Jeg har bl.a. brugt den til at få Brian’s Latest Comments i min sidebar. Hvis du har brug for at kunne bruge PHP-kode i indlæg og sider findes pluginet Exec-PHP, som også vist også gør det muligt at bruge PHP i tekstwidgets. Jeg har dog ikke brugt Exec-PHP, så jeg er ikke helt sikker på hvordan det fungerer.

Time Zone

Et ganske simpelt, men meget nyttigt plugin. Sørger simpelthen for automatisk at skifte mellem sommer- og vintertid.

 1. Og det My Page Order ser nu også ganske fint ud, meget nemmere at bruge end den indbyggede funktion (hvis man da overhovedet kan kalde den det….) der findes i WordPress.

 2. Jeg har også lige nuppet “Exclude from navigation”, “my page order” samt “page links to”. Lige hvad jeg stod og manglede :-)

 3. Den her post er skide god til reference, Søren!
  Også jeg skulle bruge “Page links to” og kunne huske, du havde skrevet om noget lignende.

  Tak.

 4. Det er sjovt at se hvor forskellige plugins folk kan anbefaler. Var der ikke også en trend på et tidspunkt, hvor mange installerede et plugin så alle kunne følge med i de plugins som de benyttede?
  Selvom at jeg kender alle de plugins som du lister op, så er jeg ikke så vilde med dem. Der er vi jo så forskellige.
  Min top 5 er at finde på: http://emil-blucher.dk/blog/wordpress-plugins

Comments are closed.