in spiri.dk, WordPress, www

Lidt om WordPress 2.8

Der er blevet frigivet to betaer af WordPress 2.8, som jeg har installeret her på bloggen – for så modig er jeg nemmerli’!

Der er nogle enkelte større ting, som vil komme brugerne til gavn, og nogle af dem har jeg hurtigt demonstreret i en screencast. Det er absolut ikke en komplet gennemgang af WordPress 2.8, men jeg synes det giver et meget godt overblik over nogle af de største tilføjelser og ændringer.

Screencasten kan ses her (jeg beklager at lyden ikke er helt optimal):

Screencast om WordPress 2.8

Rent faktisk lavede jeg to screencasts, for jeg blev lige nødt til at se lidt nærmere på den nye “Theme Installer”:

Screencast on WordPress 2.8

Det var så det. Jeg håber det var brugbart :). Her er forresten også lige et link hvor WordPress 2.8 Beta 2 kan downloades.

15 Comments

 1. Det er da nogle super fine videoer du har lavet. Hvad bruger du til at optage dem + hvilken mikrofon har du? (Jeg er selv ved at lege lidt mere med videoer).

 2. Jeg bruger Jing. Det findes i en gratisversion, som dog har nogle begrænsninger. Man kan kun optage 5 minutter og kun gemme som .swf. At man kun kan gemme som .swf betyder, at man ikke rigtig har mulighed for efterbehandling. Begge disse begrænsninger kan både være positive og negative lidt afhængigt af formålet med ens video.

  Med hensyn til mikrofon, så bruger jeg bare et Logitech headset, som ikke er det bedste i verden, men som da fungerer ganske ok :).

 3. Det virker bare super godt. Jeg har betalingsversionen af Camtasia, men jeg synes ikke det bliver så godt. Måske er det min mikorfon/lydkort der er for ringe.

  Men i hvert fald to gode videoer du har fået indspillet!

 4. Mange tak for det :). Jing er lavet af de samme folk som har lavet Camtasia – TechSmith. Camtasia skulle være noget vildere, men jeg har aldrig prøvet det (og det kommer jeg nok heller ikke til at det er Windows only).

  En godt eksempel på virkelig prof. screencasts er at finde hos Chris Coyier på http://css-tricks.com/video-screencasts/ – han har lige lavet en video om hvordan han gør (det er dog Mac-specifik software).

 5. For at vende tilbage til emnet, så er min holdning, at den såkaldte “Theme Installer” er overflødig… Fair nok feature, at man kan søge efter temaer, men de fleste kan vel nok finde ud af at uploade et tema med http://ftp...
  De andre features, som fx håndteringen af widgets er rimelig nice.

 6. Jeg er sådan set enig med dig, Christian. Installering af temaer er ikke noget jeg kommer til at bruge så meget, men det er mest fordi jeg meget sjældent bruger færdige temaer, jeg plejer at arbejde med at lave temaer selv.

  Men jeg kan se fordelen for mindre teknologisk erfarne personer, som måske ikke er så vilde med FTP osv.

 7. Det ser da ud til at være nogle temmelig nice features der gemmer sig i 2.8’eren. Dem ser jeg frem til :-)

 8. Tak for screencastet – og for linket til Jing. Det virker rigtigt spændende, hvis jeg skulle få lyst til at kaste mig over screencasts en dag.
  Modigt forresten, at du tør bruge en beta-version på din blog, men du er vel god til at tage backup :o)

 9. Prøvede noget vildt. Installerede min egen Ubuntu-server, men kunne ikke få det der FTP til at virke. Så efter at WordPress var installeret med MySQL, var jeg overladt til WordPress alone.
  Faktisk kan man “næsten” klare sig med uploader af temaer og plugins (widgets uploades som plugins, selv om de derefter findes under udseende). Jeg skiver næsten, fordi jeg købte et tema, som derefter skulle uploades.
  Hvis WordPress indeholdt file manager a la ExtPlorer http://extplorer.sourceforge.net/ ville man være udafhængig af andre programmer end sin browser.

Comments are closed.