in Software

Softwareanbefaling: Caffeine

Det er efterhånden ved at være længe siden jeg har skrevet en softwareanbefaling, men nu er det blevet tid igen! Denen gang drejer det sig om et lille, men nyttigt stykke software til Mac OS X.

Apples laptops (og måske også deres desktops?) har en funktion der automatisk skruer ned for skærmens baggrundsbelysning, når hverken mus eller keyboard har været brugt i et par minutter. Det er en ganske fin funktion, som jeg generelt er ganske tilfreds med. Der er dog et lille problem. Når man ser en video på fx YouTube, og ikke ser den i fuldskærmstilstand – eller ser video i et program som ikke registrere sig som fuld skærm korrekt, kan det være en smule irriterende, at der bliver skruet ned for lysstyrken, efetr et par minutters inaktivitet.

Caffeine

Caffeine

Caffeine er løsningen på dette lille problem! Giv din Mac et skud koffein, og den falder aldrig i søvn (programmet forhindre både at lysstyrken sænkes, og at din Mac går i standby)! Programmet tilføjer en lille kaffekop til din menulinje. Et klik på denne kaffekop aktivere programmet, og endnu et klik deaktivere det igen. Hvis du Cmd-klikker får du en menu, som bl.a. giver mulighed for at aktivere programmet i et bestemt stykke tid. Det er også muligt at indstille et bestemt interval som standard, således at det aktiveres ved klik på kaffekoppen.

Det er et utroligt simpelt program, men det er samtidig utroligt brugbart. Det bedste af det hele er at det er ganske gratis!

  1. Hey, tak for tippet. Smart at man kan forhindre standby.

    Mht. lysdæmpning havde jeg ikke brugt min nye mac i mere end 20 minutter før jeg fluks slog det fra. Hvis du sidder i et loftbelyst rum vil loftslampen kaste en skygge ned på keyboardet. Dvs. hver gang man bevæger hovedet lidt rammer skyggen lyssensoren og lyset skrues derved hele tiden op og ned. Til at blive bims af.

    mvh
    Kristian

Comments are closed.