in Verden udenfor, www

Følg Obamas indsættelse med CNN og Facebook

I dag, tirsdag den 20. januar 2009, indsættes Barack Obama som USA’s 44. præsident, og den første afroamerikanske af slagsen. Hele verden står mere eller mindre på den anden ende, og jeg regner også selv med at skulle følge med i begivenhederne.

Og det bringer mig ganske praktisk til det som jeg egentlig vil skrive om. For hvo skal man så følge Obamas indsættelse? Herhjemme sender DR og TV 2 fra ca. kl. 16. Meeen det er jo sådan noget gammeldags tv-halløj. Vi skal da på nettet! Og her kommer CNN og Facebook ind i billedet.

Nyhedskanalen sender nemlig i samarbejde med Facebook direkte det meste af i dag. CNN’s dækning begynder kl. 14 dansk tid, og Obama atges i ed kl. 17.30. Derefter følger dækning af diverse festivitas.

CNN har oprettet en event på Facebook, som man kan tilmelde sig hvis man regner med at følge indsættelsen med CNN og Facebook. Indtil videre har over en million mennesker tilmeldt sig!

NRKbeta har en fremragende beskrivelse af hvad der kommer til at foregå, så i stedet for at begive mig ud i en længere forklaring på noget som jeg ikke er helt sikker på, så vil jeg anbefale at man tager et kig på den norske artikel.

Hvis jeg kort skal ridse op hvad der sker, så vil man via Gacebook Connect kunen logge ind på CNN’s website, så kan man fx skrive statusopdateringer, og se sine venenrs statusopdateringen mens man følger med på CNN. Som illustreret på dette screenshot, som stammer fra NRKbeta:

Obamas indsættelse emd CNN og Facebook

Comments are closed.

Webmentions

  • CNN og Facebook ruller — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 20. januar 2009

    […] er nu godt 8.15 amerikansk østkysttid, hvilket vil sige at CNN og Facebooks onlinedækning officielt er gået i gang. De har dog været i gang et godt stykke tid før klokken 8. Men nu er […]