in www

FeedBurner og Google giver problemer med MyBrand

Google er begyndt at sammenlægge FeedBurner-konti med Google-konti. Jeg overførte mine feeds i går. Det gik umiddelbart smertefrit. Bortset fra at jeg nu skal logge ind via feedburner.google.com var alt ved det gamle.

Overflytningen til Google krævede dog også en ændring i MyBrand, en FeedBurner-funktion jeg gør brug af. Nærmere bestemt krævede det at den CNAME DNS-record jeg havde opsat skulle ændres. Det gjorde jeg og ventede så til i dag på at DNS-ændringerne forplantede sig.

I dag ville jeg så tjekke om ændringerne var gået igennem. Stor var min undren da feeds.spiri.dk/spiridk gav en 404-fejl! Jeg Googlede lidt og rendt ind i en “Known Issues & Workarounds”-artikel i Googles FeedBurner-gruppe. Her fremgår det bl.a. at man kan prøve simpelthen at deaktivere MyBrand, og herefter aktivere og opsætter ønskede subdomæner igen. Det prøvede jeg og det virkede! Jeg får dog stadig en sjælden gang imellem en 500-fejl, når jeg prøver at indlæse mit feed. Men mon ikke det er noget der går i sig selv?

Man kan sige at jeg burde have tænkt på at de- og genaktivere MyBrand, men det gjorde jeg altså ikke. Og der kan vist ikke være noget tvivl om at det er ret uheldigt for Google og FeedBurner at en så essentiel funktion (for dem der bruger den), ikke fungerer efter overflytningen.

Fejlen har også påvirket antallet af abonnenter, det er styrtdykket. Men jeg regner med at det stabiliserer sig selv nu hvor MyBrand er oppe at køre igen.

 1. Man kan også bare bruge FeedBurner FeedSmith:

  For the best results using FeedBurner with your self-hosted WordPress site, we recommend the FeedBurner FeedSmith plugin (originally authored by the legendary Steve Smith). The plugin will detect all ways to access your feed (e.g. http://www.yoursite.com/feed/ or http://www.yoursite.com/wp-rss2.php, etc.), and redirect them to your FeedBurner feed so you can track every possible subscriber. It will forward for your main posts feed and optionally, your main comments feed as well. Google support for FeedBurner

  Så behøver man ikke rode med DNS, og man kan kappe forbindelsen til FeedBurner uden at abonnenter behøver opdage noget.

 2. Jeg bruger skam FeedSmith. Men det har ikke noget at gøre med MyBrand. :)

  MyBrand er den service der gør at jeg kan bruge mit eget domæne til mit feed. altså feeds.spiri.dk fremfor feeds2.feedburner.com.

 3. Tak for meldingen, Søren!

  Jeg tror lige jeg venter lidt inden jeg prøver at flytte noget. Lyder til at Google godt kan bruge et par måneder ekstra til lige at få tingene helt på plads. :-)

 4. @Jan Ja, jeg har også http://spiri.dk/feed/, som via FeedSmith viderestiller til http://feeds.spiri.dk/spiridk

  Tilsvarende viderestiller http://www.jankarlsbjerg.com/blog/feed/ til http://feeds.feedburner.com/JanKarlsbjerg

  Det er en lille forskel, men jeg kan godt lide at bruge mit eget domæne fremfor feedburner.com :)

  @Anders Det kan godt være det vil være fornuftigt at vente. Jeg har kun oplevet problemer ifb. MyBrand, men så vidt jeg har forstået på Ib Potter har han også oplevet et fald i statistikken, og han bruger vist ikke MyBrand.

 5. Efter jeg flyttede mine feeds (hvilket gik meget let), så ser jeg nu en voldsom reduktion i antallet af subscribers. Jeg har læst rundt omkring at det er et generelt problem, så det bliver spændende at se hvad der sker med den del i fremtiden.

 6. Mit antal abonnenter er efterhånden ved at være tilbage på det samme niveau som får flytningen, så det lader til at det går i orden lige så stille.

 7. Nu har jeg også skiftet over til googlekonto for feedburner (ellers kunne jeg nemlig ikke overflytte feeds til mine kunder, som loggede ind via deres google-konti).

  Har ikke oplevet det nedadgående tal for subscribers, som andre har nævnt her, men det kan vel komme – dag 2 i dag kun.

  Løb ind i det samme skidt som Søren med at skulle deaktivere og aktivere mybrand for at få det til at virke igen efter opdateringen af cname recorden.
  Det tog fem minutter fra jeg lavede den øvelse med at slette mybrand og aktivere det igen før det faktisk virkede.

 8. Jeg kan berette at mine subscribers også er vendt tilbage omend i små potioner. Men nu er de stort set alle sammen tilbage.

Comments are closed.