in Software

Mine tre bedste apps til Android

Da jeg så at Ulf Reese Næsborg (en anden Hero-ejer) havde lavet en liste over sine tre yndlings Android-apps, blev jeg inspireret til at gøre det samme. Jeg har installeret et hav af apps på min Hero, og det var faktisk lidt svært at vælge tre. Jeg er dog kommet frem til tre apps, som jeg i hvert fald er meget glad for og ofte bruger.


stickynote-qr

Sticky Note

Som Ulf også nævner i sit indlæg, så mangler Android-platformen et note-program. Heldigvis findes der en vanvittig mængde af note-apps, og jeg er personligt faldet for Sticky Note. Grunden til at jeg er så vild med Sticky Note er, at programmet lader dig indsætte noter som widgets (i bedste Post-it-stil) på dine hjememskærme. Hvis jeg skal huske noget, så skal jeg helst have det smækket lige i synet :). Ydermere kan man vælge forskellige farver til sine noter, så man kan indikere over for sig selv hvor vigtige de er, elelr man kan bare ændre farven af sine noter efter sit humør :).

DoggCatcher

Som noget nær afhængig af podcasts skal jeg naturligvis bruge et godt podcast-program. Her er mit valg faldet på DoggCatcher. Det er indtil videre det eneste program jeg har betalt for. Det skyldes hovedsagligt at Google endnu ikke har åbnet for danske betalinger i Android Market (ifølge HTC er dette nog lige om hjørnet). DoggCatcher kan imidlertid købes uden om Market, og det er det jeg har gjort. Der findes en del gratis podcast-apps, men ingen af dem har fungeret super godt for mig.
dmi-qr

Byvejr fra DMI

Et danskudviklet program, som ganske enkelt finder din position og henter den aktuelle vejrudsigt fra DMI. Ganske simpelt, og noget nær uundværlig – i hvert fald når man cykler dagligt :).

Det var mit bud på tre rigtig gode Android-apps. Som en lille bonus vil jeg lige nævne Barcode Scanner (hvis du har problemer med at finde Barcode Scanner i market på din telefon, så prøv at søge efter “zxing”), som lader dig scanne forskellige former for stregkoder, blandt andet de såkaldte QR-koder, som er dem du også ser i dette indlæg. Hvis du har installeret Barcode Scanner kan du simpelthen scanne disse koder, og du bliver sendt direkte til Market, hvor du kan installere!

Indlæg opdateret den 26. januar 2010 så links til apps nu fungerer igen.

  1. gode apps. men synes oftest der ligges for stor vægt på hvilke apps man “must have”, det fede ved hero, G1 og de andre foner derude som bruger android er at det er muligt at downloade det program man nu en gang har brugt for. eks. den anden dag stod jeg udenfor Shanghai og ville vide hvordan vejret ville blive de næste par dage, 2-3 min senere havde jeg installeret The Weather Channel og havde al den information tilrådighed som jeg havde brug for. og det er selvfølgelig lidt af det du ligger ud med at sige, at det er svært at vælge, men hvorfor vælge når man kan søge,finde og slette.

  2. Jeg er helt enig med dig. Jeg er faktisk heller ikke særlig vild med “Must have”-lister, da det, som du siger, er meget individuelt hvad man mener er “must have”.

    Så listen her skal heller ikke ses som en “must have”-liste, blot en liste over apps, som jeg personligt er glad for, og som jeg tror nogle andre vil synes om :).

Comments are closed.