in www

Kommer Den Store Danske ikke snart?

Den Store Danske er Gyldendals gratis web-leksikon, som de i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd (eller sidste hænder, måske) på. Det forventes lanceret i løbet af denne måned og vil give brugerne mulighed for at skrive indhold. Lars Damgaard Nielsen fra Nettendenser.dk, har begået et podcast-interview med Cliff Hansen, forlagschef for Gyldendal, om Den Store Danske. Det er helt klart et lyt værd! Jeg synes det lyder som et rigtig spændende projekt!

Når man taler om brugerdrevne web-leksika kan man naturligvis ikke undgå at inddrage Wikipedia, og Lars’ interview beskæftiger sig også med dette emne.

Jeg er storforbruger af Wikipedia. Den engelske udgave i hvert fald. Den danske udgave er desværre ikke så omfangsrig, at den er rigtig brugbar. Det er der jo ikke noget at sige til, for den engelske udgave har selvsagt et meget større publikum, og dermed også en større mængde potentielle bidragydere. Så er spørgsmålet jo bare om Gyldendal formår at få brugerne til at hjælpe til, når det ikke er gået så godt for Wikipedia. Det har Søren Storm Hansen fra dSeneste også spekuleret i.

Under alle omstændigheder blev jeg ret begejstret da jeg hørte Lars Damgaard Nielsens podcast, og jeg ser frem til at se hvad Gyldendal disker op med. Det lader til at Gyldendal har valgt at være ret åbne omkring Den Store danske. Foruden brugerinddragelsen i skabelsen af artikler, vil de også tilbyde en API, som gør det muligt at bruge indhold fra Den Store danske andre steder.

Desværre er der endnu ikke kommet nogen dato for lanceringen, men det skulle, som nævnt, ske en gang i februar.

Comments are closed.