in Software, www

Widgets fra DR

Jeg opdagede tilfældigvis at DR har lavet et par widgets, en til nyheder og en til netradio. Det er ret interessant at se synes jeg. Jeg synes dog at der er et enkelt problem. DR har valgt Yahoo! Widgets, hvilket betyder at man skal installere et program fra Yahoo! For mig at se havde det været en bedre ide hvis DR havde udnyttet de indbyggede widget/gadget-funktioner der er i Mac OS X og Windows Vista. En Yahoo!-udgave (eller anden tredjepart-udgave) ville selvfølgelig stadig være praktisk til brugere af Windows XP, som ikke har denne funktionalitet indbygget.

Personligt gider jeg ikke til at installere Yahoo! Widgets, da jeg bruger Vista, som allerede har indbygget understøttelse af gadgets (som det hedder hos Microsoft), og jeg kan forestille mig at andre brugere af Vista og OS X vil have det på samme måde.

TV 2 tilbyder faktisk nogle gadgets til Mac OS X, her ville det så til gengæld være passende med Vista- og tredjeparts-udgaver også.

 1. Du har helt ret. Jeg bruger mac og havde forventet at jeg kunne få DR’s widgets uden at skulle installere ekstra programmer.

  Det mest uartige er, at Yahoo lige (uden at spørge om lov) installere deres doc
  til at “holde styr på det hele”.

  Gudskelov for Mac’en, her kan man da smide skidtet i papirkurven uden at efterlade hundredevis af filer som ikke slettes.

 2. Originalt var det tanken at udvikle Gadgets og Mac Widgets, men Yahoo widget softwaren er mere udbredt, hvorfor den blev valgt. Dog taler vi om marginaler.

  Jeg har i sinde at udvikle en sådan netradio widget, men er ikke selv særlig designkyndig. Skulle nogen være interesseret i en sådan widget er de velkommen til at sende et design til mig – tag gerne udgangspunkt i den eksisterende Yahoo widget (funktionalitets-mæssigt, ikke designmæssigt). Jeg blogger selvfølgelig om det, så snart jeg har noget der er værd at se på.

  Mvh
  Seph

Comments are closed.