in Hardware, spiri.dk, Verden udenfor, www

User generated content – når medierne ikke gør det godt nok selv

I forbindelse med de mange skyderier, der i den seneste tid har været i København har Politiken produceret et kort, som viser de forskellige lokationer, hvor der er blevet affyret skud.

Kortet er lavet i flash, og det kan jo undre i en tid som denne, hvor Google gør det ultranemt at lave kort-mashups i høj kvalitet. Jeg er ikke ene om denne holdning. Lars K Jensen har taget sagen i egen hånd og lavet et Google Maps-mashup, som viser skyderierne.

Jeg vil umiddelbart mene, at det skulle være langt nemmere for Politiken, at opdatere et kort baseret på Google Maps. Under alle omstændigheder er det væsentligt nemmere hurtigt at få produceret et kort, da man ikke selv skal til at producere selve kortet.

Desuden gør Google det utrolig nemt, at indlejre kort på websider, som jeg fx har gjort her.

Lars K Jensens kort over skyderier i København:
Vis stort kort

For at få indlejringskoden, skal du blot klikke på Link øverst til højre på Google Maps-siden.

  1. Ja det er faktisk temmelig underligt at der er blevet brugt Flash i dette tilfælde.
    Nu har jeg ikke set Flash-kortet, og det ser muligvis lækkert ud, men som du også siger er det både nemmere, hurtigere, og lettere at opdatere hvis der var blevet brugt Google Maps.

  2. Jeg kan personligt ikke se, at der er noget i vejen med Politikens “flash-kort”. Selvfølgelig er Google Maps meget pænere. Men i dette tilfælde er der vist tale om ganske almindelig informationsformidling. Og så er det vel fuldstændig ligegyldigt om man kan se det med satelit-billeder eller ej…

  3. Tja, det kan du selvfølgelig have ret i Christian. Personligt vil jeg foretrække, at have et “rigtig” kort fremfor et “hjemmelavet”. Og så synes jeg også at et dynamisk Google-kort har en væsentlig større brugbarhed end det statiske flashkort som Politiken har valgt at bruge. Med det mener jeg fx at brugerne har mulighed, for at flytte sig rundt på kortet og zoome, for at få bedre overblik.

Comments are closed.