in www

TV 2 går i beta

Som det er blevet blogget rundt omkring har TV 2 lanceret en betaudgave af deres nye forside til tv2.dk, præcis som DR gjorde det tidligere i år. Jeg var ret begejstret for DR’s betainitiativ, og derfor synes jeg selvfølgelig også at det er god stil at TV 2 nu gør det samme! Det er super cool at se at det bliver mere og mere udbredt (ok, kun DR og TV 2 indtil videre, men det er da en start), at lade brugerne tale inden man smider noget helt nyt i hovedet på dem.

Det bliver spændende at se om det er noget, der kommer mere af i fremtiden, både fra DR og TV 2, men også fra andre.

Jeg har lavet en lille samlignings-collage af den gamle og den nye forside (gammel til venstre, ny til højre):

Screenshot af beta.tv2.dk og tv2.dk

Når jeg sidder og kigger på det screenshot, bliver det pludselig tydeligt, hvor uoverskuelig og tung den gamle forside er. Der er alt for megen information samlet på alt for lidt plads. Stik modsat synes jeg at den nye virker meget lettere og luftigere. Det hænger nok også sammen med, at der hovedsageligt er anvendt lyse og lette farver. Man kan argumentere for at der er anvendt for lyse farver, at siden bliver for kedelig at se på. Men jeg synes faktisk ikke at det er et stort problem. Det er nok de forholdsvis mange billeder, der er med til at skabe lidt liv på siden, og gøre at den ikke virker så kedelig og anonym som farverne ellers kunne give udtryk for.

En af følgerne af at den nye forside er blevet lettere, lader til at være at den er blevet væsentligt længere end den gamle (som screenshot’et herover også viser). Det ved jeg ikke helt hvad jeg skal synes om. Jeg vil næppe nogensinde komme ned i bunden af siden, hvis den har den længde. På den anden side ligger det meste af det jeg ville have brug for, på den øverste halvdel af siden. Den nye TV 2-forside er dog ikke den største synder med hensyn til længde af siden. Politikens website er et fremragende eksempel, på en side som jeg aldrig kommer ned i bunden af. Den er simpelthen alt for lang.

Det er også tydeligt at der nu lader til at være fokus på en hoved-nyhedshistorie. Det bliver lidt interesseant at se hvordan TV 2 har tænkt sig at bruge dette. En af de rigtig fede ting ved den nye dr.dk forside, er at udseendet kan ændres i forbindelse med “breaking news”, så der kommer mere fokus på vigtige historier inden for et givet emne. Jeg har et par gange når jeg har været inde på beta.tv2.dk lagt mærke til, at der var et gult banner øverst på siden, som indeholdet særlig vigtig information.

Alt i alt synes jeg at den nye TV 2-forside ser rigtig godt ud! Det er en klar forbedring over den gamle forside, som kommer til at se noget trist ud når man sammenligner den med den nye.