in Underholdning, Verden udenfor, www

Sony dropper DRM!

Der ser ud til at være godt nyt angående DRM! Sony BMG har tilsyneladende valgt at droppe DRM. Sony er det sidste af de fire store selskaber (EMI, Universal, Warner, Sony) som dropper DRM. Warner annoncerede for nylig at de dropper DRM.

Det re rigtig godt nyt! Desværre vælger de fleste selskaber at sælge deres DRM-fire musik gennem Amazon’s MP3-butik, som indtil videre kun er tilgængelig fra USA.

  1. Yes!… Øv!

    Godt at se, at “de store” endelig er på vej til at fatte, at DRM IKKE er vejen frem. Det er bare ærgeligt, at de kun gør det i Amazons butik. Kan ikke se hvorfor de ikke kan køre den helt ud i første omgang, og sige: “fra nu af udgiver vi ikke DRM-beskyttet musik nogen steder!”. Måske et spørgsmål om, at de vil få mere omtale, hvis de gør det over to omgange, først Amazon og derefter iTunes.

  2. Ja, jeg undre mig også over det. Det er som om de store pladeselskaber er trætte af iTunes, og derfor vælger Amazon som eneste udbyder af de DRM-frie filer.

    Men det ville nu være rigtig fedt, hvis diverse danske musikbutikker også fik adgang til disse numre. I øjeblikket er det vel kun iTunes der tilbyder DRM-frie filer i DK.

  3. Det skal nok komme.. De store selskaber er altid langsomme til sådan noget, men jeg tror de er ved at fatte at der skal ske drastiske ændringer hvis de vil beholde bare en brøkdel af det monopol de tidligere har haft på musik.. Det hjælper dem i hvert fald ikke bare at stramme garnet om forbrugerne endnu mere, og det tror jeg de er ved at fatte! Gudskelov! Men derfor tager tingene stadig tid. Tror der er rigtig mange overvejelser inden de siger ja til sådan noget.

Comments are closed.