in Software

Softwareanbefaling: MPEG Streamclip

Her følger så, som lovet, min første softwareanbefaling!

MPEG Streamclip er et gratis videokonverteringsprogram til Windows og Mac OS X. Personligt bruger jeg ofte MPEG Streamclip til, at konvertere HD-videoer fra Revision3 fra mov til mp4, så jeg kan afspiller filerne på min PS3. Revision3s HD-videoer er encodet med H.264, men uheldigvis bruger de en mov-container, som en PS3 ikke understøtter. For at en H.264-fil skal kunne afspilles på PS3’eren, skal den være i mp4-format, og derfor skal videoerne fra Revision3 konverteres.

Her har MPEG Streamclip den fordel, at det kan foretage en såkaldt passthrough-konvertering, noget man ellers skal have QuickTime Pro for at kunne. En passthrough-konvertering vil, uden at jeg vil gå ind i de tekniske detaljer (da jeg ikke har styr på dem :)), sige at videoen ikke konverteres, men blot gemmes i en ny container – mp4 fremfor mov.

Denne funktion opnås ved at åbne en mov fil i MPEG Streamclip, og vælge “Save as…” i File-menuen, i dialogen som åbnes sættes filtypen til mp4.

MPEG Streamclip kan selvfølgelig også bruges til ganske “normal” videokonvertering, dette er dog noget som ofte tager meget lang tid.

MPEG Streamclip kræver QuickTime eller QuickTime Alternative for at fungerer – læs mere på MPEG Streamclip-sitet.

MPEG Streamclip

PS: Peter fik overtalt mig til, at nævne at hans blog nu er online igen :).

 1. Nice program, MEN… Har du taget et kig på TVersity? Det er et fantastisk program der laver din PC om til en uPNP media server! Jeg bruger det tit til at se film, i alle slags formater (divx, xvid, mov, mp4) osv. på min Xbox 360, og jeg ved tilfældigvis at det også fungerer på PS3, da jeg (med ærgelse over at arbejde med en PS3!) hjalp min onkel med at sætte det op på hans. Det kan tage lidt tid at få til at virke, men det er virkelig dejligt, når det først virker ;)

  Og tak fordi du gad og nævne min blog, jeg er godt klar over at jeg er en dejlig dreng :D

 2. Jeg mener jeg kiggede kort på TVersity. Men fik aldrig rigtig prøvet det ordentligt. Måske skulle jeg kigge på det igen.

 3. Kære Søren

  Jeg ved godt, at det er tid tilbage med den dialog om videokonvertering, men jeg spørger dig alligevel, da jeg er ude på dybt vand.
  Historien er den, at jeg lige har anskaffet Imac i stedet for Windows fordi jeg laver film. I Windows brugte jeg uden problemer Pinnacle, men alle fortæller, at Mac er sagen til film og den slags. Jeg har så på harddisk masser af gamle og nye film. De fleste i MPEG og de seneste i AVI fra overspilninger og fra videocam.
  Jeg har Imovie som afviser alt der hedder MPEG men tager imod AVI. Jeg har også købt Final Cut som ikke er kommet igang endnu. Men jeg kan ikke engang finde udaf hvordan jeg får Imovie til at acceptere mine MPEG og jeg ved heller ikke hvilket format MPEG skal lægges om i for ikke at tabe kvalitet og som Imovie kan acceptere.
  Har du mulighed for at give mig et skub så jeg kan glædes over min Mac.

  Hilsen Preben Harder Svendborg.

 4. Ja, videoformater kan nemt være en forfærdelig jungle at bevæge sig rundt i. Jeg er ikke selv videoekspert, så du må endelig ikke forvente at få de endegyldige svar far mig, men jeg skal da gerne lige gøre et forsøg på at sige noget fornuftigt.

  Som sagt kan videoområdet nemt være meget forvirrende! Der er formater og containere og det kan ofte være svært at hitte ud af hvad der er hvad. AVI og MPEG er som sådan ikke et videoformater, men containere. Det vil sige at der inde i fx en avi-fil ligger video som fx kan være i DivX-format og lyd i fx MP3-format og avi-containeren sørger så for at de to bliver passet sammen, når der afspilles i et kompatibelt program – bemærk at DivX og MP3 bare er eksempler, der kan bruges andre formater i en avi-container.

  Hvis du vil konvertere dine mpeg-filer til noget som iMovie kan forstå vil h.624-video og aac-lyd i en .mp4-container (eller .mv4 – er det samme) nok være den bedste løsning. Et nyttigt værktøj til konvertering af video er Handbrake, som er ganske gratis og kan konvertere til mp4. Konvertering vil selvfølgelig betyde et tab af kvalitet, men om det er noget dre er mærkbart er svært at sige – men du kan jo prøve dig frem :).

  Der står mere om Container-formater på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Container_format_%28digital%29

  Måske kan du også få gavn af dette program. Det kan vise specifikationer for en videofil, altså hvilket videoformat der er anvendt osv. http://www.macupdate.com/info.php/id/25921

  Jeg ved ikke om dette hjalp dig på vej. Som sagt er jeg ikke videoguru, jeg har bare lidt nørdviden :).

  God fornøjelse med din Mac :)!

 5. Hej Søren

  Tusind tak for dit svar. Det er en meget stor hjælp.

Comments are closed.