in Software

Softwareanbefaling: Digsby

En påskeforsinket softwareanbefaling. I denne uge handler det om programmet Digsby, som er et IM-klient plus lidt ekstra. Digsby er gratis og er i øjeblikket kun tilgængelig til Windows. Men Linux- og Mac-versioner er på vej.

Digsby er en multinetværk-klient, hvilket vil sige at det, på samme måde som fx Pidgin, understøtter en lang række forskellige IM-netværk, fx Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger og Google Talk. Men Digsby kan lidt ekstra. Digsby kan nemlig også forbinde til forskellige sociale netværk – i øjeblikket Facebook, Twitter og MySpace.

Digsby TwitterDet vil altså sige at du kan få besked om nye beskeder på forskellige sociale netværkstjenester, uden at besøge hjemmesiden. Du får simpelthen en fin lille pop-up, men nye beskeder. Ligeledes har du mulighed for at se en liste over seneste beskeder i et pop-out-vindue, ved at klikke på fx Twitter-ikonet i systembakken.

Man kan sige at Digsby, har en del af de samme funktioner som websites som socialthing! og FriendFeed. Personligt synes jeg dog at det er langt mere praktisk, at have et stykke software, end en hjememside – lige i dette tilfælde. Jeg har profiler på både socialthing! og FriendFeed, og jeg bruger stortset ikke nogle af dem.

Man skal selvfølgelig ikke glemme, at Digsby også er et IM-program, og jeg må sige at Digsby er det første program, der har fået mig til at droppe Windows Live Messenger-klienten. Der er mange små ting rundt omkring som gør, at Digsby er meget rarere at bruge. Fx er det muligt at besvare IM-beskeder direkte i den pop-up, der vises når en person skriver til en.

Digsby sprang fornylig ud af lukket beta, hvilket betyder at alle (Windows-brugere) nu kan hente programmet, hvilket jeg helt klart vil anbefale hvis man, som mig, har profiler rundt omkring på diverse “fancy” websites.

Digsby er stadig et beta-produkt, og det er ikke perfekt. Der er småting hist og her der kræver lidt arbejde, men overordnet synes jeg at det er et rigtig godt program.

Se flere softwareanbefalinger.

  1. Er fuldstændig enig, Digsby er super! :D

    Så lige en anden ting – du har dælme haft travlt denne gang, din blogpost er fyldt med små bogstaver efter punktum, og store bogstaver inde midt i det hele :D

  2. Haha, hvad fanden, forventer i nu at jeg læser korrektur? :@

    ;)

    Nu skulle det være lidt bedre :)

Comments are closed.