in Verden udenfor, www

Skodjournalistik!

Lars K Jensen gjorde opmærksom på en artikel på Politikens website – først via Twitter, siden via Medieblogger – omhandlende Facebook Connect. Jeg syntes også at det var en historie jeg ville værdige et indlæg her på bloggen (ikke at de tnødvendigvis er noget særligt :))

Artiklen er et grusomt eksempel på hvad ringe research, og måske manglende viden, kan føre til. I artiklen omtales Facebook Connect som en browser. Noget som er opstået på baggrund af en artikel hos BBC News (som Søren Dilling på Politiken ikke linker til, men som Lars heldigvis har fundet til os). I BBC-artiklen omtales Facebook Connect som “a system that lets users browse other sites via the networking portal“. Og det er så blevet til at Facebook lancerer en browser.

Som Lars påpeger havde det ikke krævet meget research at finde en ordbog og tjekke betydningen af ordet “browse” – som absolut ikke behøver at henvise til en webbrowser.

Jeg ved ikke om Søren Dilling er en særligt teknologispecialiseret journalist. Hvis ikke, kunne uvidenhed om emnet være en mulig forklaring på fejlen. Ellers må det nok betragtes som ren og skær dovenskab/travlhed. Hvis det første er tilfældet, kunne man nok argumentere for, at man burde have fundet en anden til at skrive om sådanne historier.

Artiklen er siden blevet opdateret, så Facebook nu ikke længere lancere en browser, men en tjeneste. Det er da fint at se at fejlen bliver rettet, men jeg ville have foretrukket en eller anden form for anderkendelse af at der var begået en fejl, fremfor bare at rette det “på den hårde måde”. Men danske journalister står åbenbart ikke ved deres arbejde. Og de linker ikke ud. Det er sørgeligt… I sku’ skamme jer!

Forresten står der stadig “bbc.uk” i artiklen på Politiken.dk, så Søren Milling Dilling har ikke været grundig nok med slettelakken :).

 1. Kære Søren

  OK og rolig nu !

  Det var fejl , der blev begået, og de blev rettet hurtigt efter, af undertegnede, i god forståelse med journalisten, der anerkender, at han begik en fejl.

  Det var gået hurtigt – og bl.a. derfor var der ikke et link til den originale artikel, men der var / er nu ikke af ond vilje, ved jeg. Det er rettet nu, af undertegnede, men det glipper nogen gange pga travlhed.

  Dog kommer der flere og flere links på – også på Politiken.dk .

  Nu synes jeg så også , at den har fået, hvad den kan trække , kritikken. . En journalist begik en fejl – det er blevet påtalt og rettet – og så er det videre :-D

 2. Tusind tak for din kommentar, Kim! Rigtig fedt at se at I har fået ordnet det :)

  Jeg kan godt se at indlægget måske virker lidt mere vredt end jeg måske egentlig var. Det var hverken ment som en direkte angreb på Søren Dilling eller Politiken generelt, og jeg håber ikke det fremstod sådan. Hvis det fremstod sådan, må I undskylde.

  Jeg var nok lidt påvirket af, at hele “link-debatten” er blusset op igen (jeg bliver altid lidt trist/irriteret når den kommer op :D).

  Jeg forsøger ikke at hive noget i land med denne kommentar. Jeg står ved min kritik, men medgiver gerne at det måske kom ud lidt mere aggressivt end det var tiltænkt :)

 3. I know , I know – det var en graverende fejl, men ja – det er måske fordi jeg kender ham .. og sårn. Nu vil jeg joine dit community ;-) Good weekend

Comments are closed.