in Software, www

Polar Rose

Da jeg i sidste uge var på reboot10-messen opdagede jeg Polar Rose, som er et dansk/svensk Web 2.0-firma, som udvikler ansigtsgenkendelsessoftware. Det er ikke helt nyt, men lige i detet tilfælde har jeg altså været langsom :).

Ved hjælp af ansigtsgenkændelsessoftwaren kan man tagge fotos på nettet. Man kan altså navngive personer på billeder, og personerne kan så findes på Polar Rose, som også er en søgemaskine.

Det fungerer lidt på samme måde som Facbooks persontagging-funktion, bortset fra at Polar Rose anvender ansigtsgenkændelse. Det betyder også at man kun kan tagge personer hvis ansigt er synligt.

Måden hvorpå Polar Rose går det muligt at tagge personer i billeder er ved at brugerne installerer et browserplugin, som i øjeblikket er tilgængeligt til Firefox og IE7. Når plugin’et er installeret og aktivt, analysere det den aktuelle webside og hvis der findes billeder som indeholder ansigter, vises en rose ved de fundne ansigter, som demonstreret på billedet til højre.

Bill Gates - Polar Rose

Hvis personen på det aktuelle billede allerede er tagget er rosen rød, hvis ikke er rosen orange. Når der klikkes på rosen er der mulighed for enten at ændre den allerede gemte navn, eller at angive et nyt navn, afhængigt af om personen er tagget i forvejen.

Det er faktisk ret imponerende hvor god ansigtsgenkændelsen er. Der er selvfølgelig små bugs hist og her, men overordnet er jeg ret imponeret! Ansigter genkendes ofte på trods af briller, og diverse andre dimser.

Af bugs kan bl.a. nævnes at der nogle gange findes ansigter, på trods af at der ikke er nogle ansigter. Ofte kan man godt se hvorfor softwaren tror at der er et ansigt, men andre gange er det lidt mere mystisk, som det fx ses  herunder på et af mine feriebilleder.

Polar Rose WTF

Min side på Polar Rose.