in Software

Ny version af VLC media player

Dette er vel nærmest en semi-softwareanbefaling. Jeg har tidligere anbefalet VLC media player, som er en utrolig alsidig medieafspiller.

VideoLAN har nu frigivet en ny udgave, version 0.9.2, som byder på en række nyheder, som bestemt ikke gør VLC mindre anbefalelsesværdig!

Den mest tydelige opdatering, er det nye interface. VLC har aldrig budt på en voldsomt ophidsende GUI, den har haft sine kvaliteter på andre punkter. Version 0.9.2 byder imidlertid på en opdateret GUI, som jeg synes er en klar forbedring over den gamle. Det er stadig ikke det smukkeste der er set, men det er dog væsentlig bedre end det var tidligere. En anden lækker GUI-detalje er, at der nu også er en GUI tilgængelig når man ser film i fuld skærm, noget jeg tidligere har savnet!

Her ses et screenshot af VLC media player 0.9.2:

En anden rigtig lækker forbedring er, at VLC nu kan afspille .flv-filer uden problemer. VLC har sådan set altid kunnet afspille .flv-filer, man har bare ikke kunnet springe i filmene, men det kan man nu. Og det er rigtig rart, igen noget jeg tidligere har savnet!

Ydermere byder den nye VLC, også på et par sjove detaljer. Fx kan man spille puslespil med en film (det er ikke altid nemt, at samle et puslespil når brikkerne hele tiden ændre sig ;)), som illustreret i videoen herunder:

Der er ingen tvivl om at jeg stadig varmt vil anbefale VLC media player. Den er i mine øjne den absolut bedste videoafspiller der eksistere. Den kan naturligvis også afspille lyd, men jeg bruger den primært til video.

Videoen der afspilles på screenshot’et og videoen i dette indlæg er “Netbooks: Asus Eee PC 901 & 1001” fra ChannelFlip.

  1. Jeg er også stor fan af VLC Player. Men jeg synes ærlig talt at GUI’en er blevet grimmere. Point for at “rette” volume-knappen, men nu ligner det hele et Windows 98 program.

  2. Jeg synes bestemt heller ikke at det nye GUI er fantastisk, min begejstring skyldes nok bare at der er sket en ændring, og som du siger at volumen-skalaen ikke længere er en progress bar :D

  3. Det er muligt at det nye GUI ikke er verdensklasse, men nu er det trods alt acceptabelt og funktionelt, og det synes jeg er det vigtigste, det er jo alligevel filmene jeg ser på. Tak for tippet. :)

  4. Tak for tippet Søren.
    Fint med en opdatering til dette program…
    Men er det ikke lidt underligt, at man kan sætte volumen til 200% (Bare en tanke).

  5. Helt enig Christian, det undrede mig også en del at skalaen går til 200%. Jeg kan ikke umiddelbart komme på en fornuftig forklaring – udover at det selvfølgelig er anderledes :).

Comments are closed.