in spiri.dk, WordPress, www

Nu med WordPress 2.5

WordPress 2.5 er kommet, og nærværende blog er nu opdateret. Det gik dog ikke så glat som jeg havde håbet.

Det viste sig at den PHP-version som spiri.dk brugte var for gemmel. WordPress 2.5 kræver minimum 4.3, og Gigahosts version 4 er åbenbart ældre. Heldigvis tilbyder Gigahost også PHP 5, og det hjalp at foretage dette skift. Bare træls, at jeg ikke fandt ud af det før jeg spildte over en time på at spamme Twitter med hvordan WP ikke ville virke ;).

Nå, men jeg orker ikke at skrive mere nu, men jeg skal selvfølgelig nok vende tilbage med et nærmere kig på 2.5’eren.

Tilføjet 3/4 kl. 17:45: Jeg kom lige til at tænke på at det nok ville være smart hvis jeg lige fortalte folk hvordan de kan tjekke deres PHP-version, nu hvor jeg har brokket mig så meget over det.

Det gøres meget simpelt ved at indsætte følgende kode i en fil, som gemmes som fx phpinfo.php, og derefter uploades:
<?php
phpinfo ();
?>

Når denne fil køres vil der blive vist en side som bl.a. oplyser hvilken version af PHP serveren har installeret. WordPress 2.5 kræver minimum version 4.3.

  1. Hej Søren

    Interessant observation med Gigahost og php-versionen. Dén skal jeg også lige have ændret inden jeg opgraderer. Skiftede du bare til version 5 i GHs kontrolpanel og så virkede det, eller hvordan?

    Tager lige din obeservation med på min blog, hvor der selvsagt også ligger en meddelelse om den ny version.

    Hilsen Anders

  2. Det lyder lovende. Jeg har været tilbageholdende med at trykke på den knap indtil videre, så det er godt at høre at man ikke havner i en suppedas, når det nu er nødvendigt. :-)

  3. Alt for forsinket skulle jeg opdatere en blog – og sørme om jeg ikke rendte ind i php-problemet og bandede en del, før jeg fandt løsningen her. Takker.

Comments are closed.

Webmentions

  • Opdatering af Wordpress Blog - SÃ¥dan laver du Opgradering til 2.5 » Søgemaskineoptimering af Wordpress Blogs 8. oktober 2008

    […] Søren rapporterer at man skal passe på med at opgradere, hvis man ikke har PHP version 4.3 eller senere. Gigahost har fx i sin gamle opsætning en lavere version, så der skal lige opgraderes til version 5 inden du går i gang. Husk at tage backup inden du kaster dig ud i den slags. submit_url = ‘http://www.saugstrup.org/opdatering-opgradering-worpress-blog/’; FÃ¥ en email, nÃ¥r jeg skriver et nyt indlæg om WordPress blogs og søgemaskineoptimering!Indtast din emailadresse: […]