in Verden udenfor, www

Microhoo?

I løbet af 2007 gik der rygter om at Microsoft muligvis ville købe Yahoo!, som ikke klarede sig godt i konkurrencen mod Google. Ifølge BBC har Microsoft nu gjort alvor af rygtet, og har sendt Yahoo! et købstilbud. Microsoft har tilbudt 62% mere end aktiernes værdi, og aktionærerne har fået tilbudt aktier eller kontanter.

Personligt har jeg aldrig brudt mig særligt om Yahoo!, jeg kan ikke sige hvorfor, jeg har vitterligt ingen anelse om hvorfor. Det eneste fede ved Yahoo!, er at man kan høre ”YahooOOoo!”-råbet, når man klikker på udråbstegnet i logoet på yahoo.com. Og så ejer de selvfølgelig Flickr, som jeg også bruger.

Det er endnu ikke sikkert om handlen går igennem. Men hvis den gør, vil Microhoo (det er da bedre end Yahsoft…), så stå stærkere i kampen mod Google, end Microsoft og Yahoo! Gjorde hver for sig? Det er svært at sige. Men umiddelbart har jeg da svært ved at tro det. Google er for mange blevet en de facto standard når det kommer til søgning på nettet, og jeg tvivler da på at Microsoft vil kunne ændre meget på dette, selv med Yahoo! ombord. Når ingen af dem har kunnet gøre det hver for sig, hvordan skulle de så kunne gøre det sammen? De bliver større ja, men er Google stadig ikke størst? Personligt har jeg i hvertfald ikke planer om at gå væk fra Google.

Hvad tror I, kære læsere? Vil MS og Yahoo! kunne overvinde Google?

  1. Selvom de bliver større, så tror jeg stadig ingen af dem kan klare, den kæmpe opgave det vil være, at slå Google. Google er nærmest blevet synonym med Internet-søgning. Du kan nærmest spørge en 75-årig gammel dame, der knap nok ved hvad internettet er, om hun kender Google, og så vil hun svare ja. Folk tænker simpelthen næsten ikke på, at der findes andre søgemaskiner (ligesom de heller ikke tænker på, at der findes andre styresystemer en Windows).

    Og så er Google også bare bedre, derfor tror jeg, at der skal rigtig meget til, før de bare kommer i nærheden af Google.

    Hvis de endelig bliver til noget, så håber jeg godt nok ikke, at det vælger nogen af de navneforslag du kommer med. For navne Microhoo og Yahsoft vil da ikke ligefrem gavne projektet ;)

Comments are closed.