in www

Læs hurtigere med spreeder.com

Jeg faldt fornyligt over websitet spreeder.com (igennem web-showet popSiren, så vidt jeg husker). Navnet er sammen sat af speed og read, og ideen bag er simpelthen at man kan læse hurtigere når man bruger spreeder.com, end hvis man læser en artikel på fx en avis’ hjememside.

Og det virker faktisk! Jeg har nu selv eksperimnteret med spreeder.com i omrking en uge, og jeg er faktisk overrasket over dets virkning.

Måden spreeder.com virker på er, at det viser dig et ord af gangen med en bestemt hastighed (fx 300 ord/min.)

Når man finder en interessant artikel kopierer man simpelthen teksten og sætter det ind på spreeder.com, og trykker på play. Herefter “afspilles” teksten. Det er muligt at få vist mere end et ord ad gangen, men det har jeg ikke eksperimenteret med. Ligeledes kan man ændre på en række andre parametre. jeg har dog klaret mig ganske fint med standardindstillingerne.

Som sagt er jeg blevet positivt overrasket over spreeder.com. Der er dog et par men’er. spreeder.com er god hvis man bare vil fange hovedpointerne i en artikel. Hvis man vil gå i dybden med en artikel, skal man nok holde sig til originalen. Det kan ligeledes give lidt problemer hvis man bliver distraheret, da man så pludselig er tabt i en strøm af ord.

De små negative sider ændre dog ikke ved, at spreeder er et nyttigt værktøj, som jeg klart vil anbefale!

  1. Jeg må give dig ret i at det er et super værktøj.

    Det er smart at man bliver holdt til ilden hele tiden, så man ikke lige tager en slapper og falder lidt i læse-tempo. Jeg har desuden en slem vane med at nogle gange at læse en sætning to gange, hvis jeg bliver lidt usikker på om jeg nu læste rigtige, og det gør man selvfølgelig altid, men tvivlen skal lige gøres til skamme, ved at læse sætningen igen.

    Den vane spilder jeg nok en del tid på i løbet af en længere tekst, og den tid mister jeg altså ikke her. Jeg tror det er godt til teksten som man bare skal lidt hurtigt igennem, f.eks. lektier :)

  2. Ja, du har ret Jacob, det er helt sikkert også en fordel at man bliver nødt til at koncentrere sig om teksten. Jeg skriver godt nok at det er problematisk hvis man bliver distraheret. Men min erfaring siger mig at det faktisk ofte er sværere at blive distraheret når man læser med spreeder.com netop fordi man på en måde bliver tvunget til at holde koncentrationen.

Comments are closed.