in Hardware, Personligt, Software, Verden udenfor

Sony Ericsson G900

Nu er det efterhånden ved at være tre uger siden jeg fik min nye telefon – Sony Ericsson G900 – så nu er det vist på tide at jeg får skrevet lidt om den.

Lad mig med det samme sige, at min mobiltelefonerfaring ikke er prangende som visse andres. Jeg har altså ikke så meget at sammenligne med, men jeg vil da prøve om ikke jeg kan skrive noget brugbart alligevel.

En af de ting jeg faldt for ved G900 er, at det er en form for hybridtelefon. Den har en klassisk candybar-form, med T9-tastatur. På den måde er det altså en meget typisk mobiltelefon. På samme tid bruger G900 det samme operativsystem som Sony Ericssons smartphones (P-serien), nemlig UIQ (Symbian). Det medfører selvfølgelig at G900 også har mange af de funktioner som findes i de mere deciderede smartphones. Det finder jeg meget tiltalende. Grunden til det er nok, at jeg er ganske godt tilfreds med det klassiske T9-tastatur, og ikke rigtig har behov for et fuldt QWERTY-tastatur, men samtidig gerne vil have en telefon der kan lidt mere end det sædvanelige.

Det er den første avancerede telefon jeg har haft. Tidligere har jeg haft mere “almindelige” telefoner. Så som allerede nævnt, er mit grundlag for en decideret anmeldelse nok ikke det bedste. Men jag har da stadig en mening :).

Som allerede nævnt har telefonen T9-tastatur. Den indeholder ydermere håndskriftsgenkendelses-software, så man med den medfølgende stylus (eller med en finger – knap så let), kan skrive de enkelte bogstaver.

Håndskriftsgenkendelsen virker utrolig godt, men alligevel oplever jeg igen og igen, at jeg bare bruger T9-tastaturet når jeg skal skrive tekst. Grunden til det er nok en kombination af, at jeg er vant til et T9-tastatur fra min gamle telefon, og at det ikke altid er lige praktisk at skulle bruge en stylus.

Selvom der følger en stylus (rent faktisk to) med er det sjældent man rent faktisk har brug for den. Det er faktisk kun når man nvil bruge håndskriftsgenkændelse eller frihåndstegne noter, at an virkelig har brug for den. I alle andre tilfælde er det helt tilstrækkeligt at bruge en finger.

Noget jeg har hørt andre sige om G900 er, at den til tider kan virke en smule sløv. Og det er da også rigtig nok. Det er dog sjældent noget jeg bliver frustreret over.  Jeg lader de programmer jeg bruger oftest køre i baggrunden, og så er det faktisk ikke så slemt. Man skal selvfølgelig passe på ikke at lade alle programmer køre i baggrunden, da det sikkert er noget der også kan være med til at sløve telefonen.

Telefonen har et 5 megapixel kamera. Det er ikke verdensklasse men tager ganske tilforladelige billeder. Kvaliteten afhænger selvfølgelig meget af lysforholdene. Den er knapt så god i mørke, med mindre man kan komme tæt på, så den indbyggede blitz kan lyse op (den er vanvittigt skarp…).

Her er at par eksempler på billeder taget med telefonen (klik for fuld størrelse på Flickr). det første er taget i dagslys i min lejlighed, uden blitz. Det andet er også taget indendørs, men under forholdsvis dunkle lysforhold og med blitz.

Phone camera test

Silly Whopper; that's a Big Mac box #2

Telefonen tager naturligvis (som en telefon med kamera bør, Apple…) også video. Her er kvaliteten også ganske udmærket, alt taget i betragtning. Ikke prangende, men brugbar.

Designmæssigt er jeg også glad for telefonen. Der er måske ikke så meget spræl i den, men det er enkelt og stilet, og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg har købt den sorte udgave (den som Sony Ericsson kalder Dark Brown), men den fås også i rød.

Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med min G900! Det er ikke den “smarteste” telefon (som i smartphone) man kan få, men den er et dejligt blandingsprodukt. Den tager mange gode (efter min mening) ting fra forskellige typer telefoner og kombinerer det i en lækker enhed. Om man kan lide det er selvfølgelig en smagssag.

  1. Superfint review :) Den tager faktisk bedre billeder end jeg umiddelbart regnede med at den ville, taget dens optik i betragtning. Ikke fordi et godt mobilkamera er livsnødvendigt, men det er da altid rart at have på sig i tilfælde af at man pludselig står og har brug for at kunne tage et billede i bare rimelig kvalitet.

    Siden jeg fik min første smartphone har jeg ikke været tilbage til en ‘normal’ telefon igen (dog lige med undtagelse af iPhonen, jeg undrer mig stadigvæk over hvad Apple har tænkt da de udviklede softwaren og gjorde at man ikke kunne lade programmer køre i baggrunden).

    Og ja, jeg har vist lidt af en last med de mange mobiltelefoner hele tiden, måske jeg skulle overveje at søge noget støtte eller hjælp fra det offentlige til at kunne aflaste mig selv (og min konto) :)

  2. Der er fejl på din side.. Jeg har prøvet at trykke på dit post omkring du blev 22 (tillykke :) ) men den leder mig hen til dette post hver gang i stedet..!

  3. Argh. Fuck. Tak Kasper (både for lykønskninger og for bug report :)). Det er mig der har prøvet at være lidt for smart med permalink… Men nu skulle det være i orden.

  4. @Daniel Ja, selvfølgelig vælger de at droppe platformen nu hvor jeg har købt en telefon, der bruger den :D.
    He, ej det går sgu nok. Det lyder rigtig spændende med en open source-platform!

Comments are closed.