1. Tillykke med en veloverstået eksamen :)

  Jeg synes godt nok stadigvæk den nye karakterskala er noget værre hø at skulle vænne sig til. Personligt finder jeg den ikke mere logisk end den gamle.

 2. Nej, jeg har heller ikke rigtig vænnet mig til den endnu. Og når folk spørger efter karakter, bliver jeg da også altid ved med at tilføje “på den ny skala”. Og så skal man jo lige fortælle hvad det så er på den gamle, hehe.

 3. Daniel <–

  Logikken skal du finde i den øgede internationale sammenlignelighed. Det er meningen, at vore skala skal kunne oversættes direkte til ECTS-skalaens bogstaver, som vi kender det fra andre lande. Den eneste grund til at vi har talværdier i på vores skala er, at vi herhjemme har tradition for at beregne gennemsnit – derfor! Det er jo vanskeligt at beregne et gennemsnit af to A’er og fire B’er (ikke at jeg selv lige har netop dét problem!)
  En anden detalje ved skalaen er i øvrigt, at den en indbygget normaltfordelingstanke. Af de beståede karakterer, skal hver 10% have hhv. 02 og 12, hver 20% hhv. 4 og 10 og endelig skal 40% have middelkarakteren 7.
  At omregne til den gamle skala er en dårlig idé, hvis karakteren i første omgang er givet efter den nye skala. Der er meget stor forskel på ordlyden i de to skalaer.
  Lige nu sidder jeg og tænker på, om jeg måske skulle skrive lidt om emnet i min egen blog…. det vælter jo ud af mig lige nu!
  Forstsat eksamen! Husk det er en fest! :-S

Comments are closed.