in www

DR i beta

Overskrifts underskrift kan i dag berette, at DR har lagt en beta-udgave af et nyt site online.

For det første synes jeg, at det er rigtig godt at se, at DR gør brug af offentlig betatest. Det er virkelig noget der giver street credit hos en som mig (hvis det er noget der er rift om… hmm). Ikke nok med at beta jo er in, og lyder lækkert (eller noget), det giver mulighed for en fremragende involvering af brugerne, som jo nu engang er dem, der skal gøre brug af det nye site og det er noget vi kan li’! Så props til DR herfra!

Hvis bare DR ville kaste sig noget mere ud i nogle beta-aktiviteter (Fx noget i stil med det vores naboer mod nord har gang i *hint-hint*), så ville det rigtig være noget ved!

Nå, men det var det nye site vi kom fra! Her er det, på fremragende vis klæbet sammen i en fin sammenlignings-collage af undertegnede. Hvis nogen skulle være i tvivl, er det den nuværende version til venstre og beta’en til højre.

dr.dk - nuværende vs. beta

Mit umiddelbare indtryk er rigtig positivt. Jeg synes at kombinationen af den mørke header, de lyse indholdsområder og de grønne elementer er rigtig vellykket. Jeg har dog et par småting, som jeg mener eventuelt kan/bør forbedres/laves om.

Jeg har valgt at skrive et blogindlæg, fremfor bare at sende mine kommentarer direkte til DR (jeg også sendt DR et link til dette indlæg), da jeg mener at det ikke vil skade at andre hører min mening, og da jeg også er interesseret i at høre hvad andre mener om hvad jeg mener.

Min første kommentar omhandler headeren. Headeren består af en række menupunkter, som åbner endnu en række menupunkter, i en undermenu, når musen føres over dem. Dette er forsåvidt en ganske glimrende funktion, men jeg undre mig over at der er en stor afstand mellem hoved- og undermenu. Det illustreres nok bedst ved et screenshot.

dr.dk beta header

Jeg ved ikke rigtig om det er bevidst, men noget kunne tyde på det, da det ser sådan ud i både Firefox og IE7. Jeg synes dog, at det ser ret spøjst ud. Måske ville det være bedre med mindre afstand, eller også burde undermenuen være lige under hovedmenuen.

En anden ting jeg tænkte over var det menupunkt som repræsenterer mobile tjenester, RSS osv. Menupunktet består af to ikoner, en lille mobiltelefon og et feed-ikon. Personligt kan jeg rigtig godt lide brugen af de to ikoner, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om der mon vil være en generel forståelse af hvad der menes med dette menupunkt. De fleste med en nørdfaktor som mig selv, vil sikkert nok kunne regne det ud, men jeg kunne forestille mig, at DR’s site besøges af et noget bredere publikum. Ikonerne kunne måske kombineres med en eller anden tekst, ligesom det er gjort ved “TV” og “Radio”.

dr.dk beta venstre menuMin sidste kommentar, angår den grønne menu i venstre side. Enkelte menupunkter er fremhævede (TV-oversigt i billedet til højre). Det kunne ligne en fremhævning af den side man befinder sig på, men da der er flere links med denne fremhævning, er det nok ikke tilfældet. Det er jo sandsyneligvis en fremhævning af links, som DR finder særligt nyttige eller vigtige, men jeg synes at det er lidt forvirrende hvad meningen er.

Det var lige et par ting som jeg lige faldt over ved en hurtig gennemgang. Men alt i alt synes jeg at det er en rigtig god opdatering! Og forhåbentlig er det ikke kun forsiden, den nye header bør da i hverfald komme med hele vejen rundt topbaren kommer til at følge med rundt, DR har et blogindlæg som introducerer lidt til det nye site.

 1. Jeg synes også det er et fedt initiativ, og jeg tror også at DR lytter til deres brugere, for to timer efter du bloggede, ser siden anderledes ud for mig? Om det har noget med skærm bredden at gøre, den nyhed der vises på siden, eller noget helt tredje er jeg ikke klar over, men ved mig er den grønne sidebar (til højre), den med informationerne omkring de kørende programmer på tv osv., rykket helt op i toppen?

 2. Ja, Peter designet er blevet ændret en smule siden jeg skrev indlægget. Gad vide om det er en permanent ændring, eller det forrige design bruges til “breaking news”?

 3. Hej Søren,

  Tak fordi du gad bruge tid og kræfter på vores kommende forside. Lad mig indlede med at kommentere de to seneste bemærkninger: Vi justerer hele tiden siden i øjeblikket, først og fremmest fejlrettelser, men vi prøver også nogle funktionaliteter af. Det er meningen, at forsiden på dr.dk skal ændre sig mere fra time til time og dag til dag, end tidligere.

  Nå men du, Søren, har et par konkrete bemærkninger, som jeg gerne vil uddybe:

  Topnavigationens “drop down” har vi lavet bred og med afstand til toppen af usabilitygrunde. Det er lidt et forsøg at lave vandrette dropdownnemuer, men vores testpresoner har taget godt imod dem, og vi kompenserer for den lidt svære vandrette musebevægelse med en bredt felt og en meget lang timeout (der går nogle sekunder før feltet forsvinder, hvis man ryger udenfor, og menupunkterne aktives kun, hvis musen stopper på det – ikke ved “gennemkørsel”)
  Samtidig er det brede område af samme størrelse som det felt vi har over hele dr.dk, hvor site-identifikationen står. Dette flet er frit for indhold og væsentlig navigation, og kan derfor “tåle” at blive dækket til af en drop down.

  Ikonerne for mobil/rss/podcast er en lille service til brugere som dig, der godt forstår dem. Brugere, der ikke forstår ikonerne har i vores testoplevelser heller ikke kendt/forstået de tilhørende ord, så de skal alligevel have en langt mere pædagogisk tilgang. Den får de andetsteds på andre tidspunkter; så i toppen har vi blot en shortcutservice til nørderne :-)

  Endelig er der den let fremhævede del af venstrenavigationen. Her må jeg give dig 100% ret. Designet er ikke helt lykkedes på dette punkt og i næste version vil vi prøve noget andet. Det skulle meget nødig se ud som om, vi har “markeret”, hvor man er, da det er en linkliste og ikke en fast sitenavigation. Mht TV-oversigten er det mit ønske at slå det noget større op end resten af punkterne (ligesom med børne- og ungdomsområderne), da det er et meget populært site, men vi har ikke fundet den helt rigtige løsning endnu.

 4. Dejligt at få en tilbagemelding :)

  Jeg kan godt lide at forsiden skifter i løbet af dagen, det gør sitet mere interessant.

  Jeg synes at drop-down-menuen fungerer rigtig fint, men jeg synes godt nok at det hvide område er for stort! For mig ligner det en margin-/padding-fejl. Det kan sagtens være at det er en god ide, at have sådan et stykke tomt plads, men jeg tror det kunne laves mere elegant, eller hvad man nu skal sige.

  Jeg synes forøvrigt at drop-down-menuen er en rigtig god ide! Det er en klar forbedring af jeres nuværende header! Det er superrart at have adgang til så mange undersider fra toppen! Og jeg synes også det fungerer fint med den forsinkelse der er på menuen.

  Du har en god pointe angående RSS osv., det giver fin mening :).

  Og så er det forresten en lækker lille feature, at man kan se hvor lang tid der er gået, af aktuelle TV- og radioprogrammer!

Comments are closed.

Webmentions

 • TV 2 går i beta — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 4. februar 2008

  […] blogget rundt omkring har TV 2 lanceret en betaudgave af deres nye forside til tv2.dk, præcis som DR gjorde det tidligere i år. Jeg var ret begejstret for DR’s betainitiativ, og derfor synes jeg selvfølgelig også at […]

 • Overskrifts underskrift » DR - nu også i Beta 4. februar 2008

  […] Spiri kan fortælle at DR ligefrem har oprettet en blog om Beta-projektet. Ingen kommentarer endnu […]