in Software, Underholdning

Det bedste spil nogensinde?

Så lykkedes det mig, at få skrevet det lovede indlæg om Grand Theft Auto IV.

Jeg har nu haft spillet i lige knap tre uger, og jeg er omkring 45 % igennem tror jeg. Det er dog vigtigt at huske på at jeg ikke har spillet konstant, især ikke i de sidste par uger, hvor eksamensforberedelse har haft en lidt højere prioritet. Derudover stødte jeg på en mystisk bug, hvor jeg pludselig ikke hade nogle personer på kortet, hvilket betød at jeg ikke kunne starte nye missioner. Med hjælp fra IGN’s kort lykkedes det mig dog, at finde frem til en kontakt. Herefter virkede det hele igen.

Bortset fra denne bug, har jeg dog ikke oplevet nogle problemer med spillet. Det er en vanvittigt godt spil! Det virker så voldsomt gennemført. Jeg kan stadig blive overrasket når jeg bevæger mig rundt i byen, og ser hvor meget der er gjort ud af det hele. Folk går rundt med bæreposer, eller en kassekop. De bliver vrede, og råber af dig, hvis du går ind i dem. Byen virker virkelig levende, som en rigtig storby.

Udover alle disse detaljer, er det også utrolig imponerende at se hvor meget der er gjort ud af at få mange dele af Liberty City til at ligne de tilsvarende dele i New York City. Der ligger et set på Flickr, som samler en del eksempler.

En stor del af GTA er selvfølgelig, at bevæge sig rundt i byen i/på forskellige køretøjer. Bilernes køreegenskaber er blevet gjort en del mere realistiske, end i de tidligere spil. Det er dog ikke noget der skader spillet, når man vænner sig til det, er det ikke noget problem at køre.

En anden ny ting er, at man kan køre i taxa. Man kan simpelthen praje en taxa og blive kørt i stedet for at køre selv. Desuden er der subway-systemet, som også meget detaljeret lavet.

Som titlen på dette indlæg antyder, så mener jeg at Grand Theft Auto IV, er en kandidat til at være det bedste spil nogensinde. Om det er det ved jeg ikke, jeg har selvfølgelig ikke spillet alle spil i verden. Men GTA4 er uden tvivl, et af de bedste spil jeg har spillet.