in spiri.dk, www

Brug FeedBurner MyBrand

FeedBurner er en smart service som bl.a. gør det muligt, at følge med i hvor mange personer der abonnere på ens RSS-feed.

For godt et år siden købte Google FeedBurner, og det medførte bl.a. at de såkaldte Pro-features, som tidligere kun havde været tilgængelige for betalende brugere, blev gjort tilgængelige for alle brugere.

En Pro-feature jeg er blevet rigtig glad for er er MyBrand.

Når man opretter er feed hos FeedBurner får man en URL efter dette skema: http://feeds.feedburner.com/<foo> (hvor <foo> repræsentere det id man selv vælger). Det betyder at ens feed i realiteten kommer til at ligge uden for ens site. Det er nok ikke noget der har den store betydning for de fleste, men jeg synes alligevel at det virker mere professionelt at ens feed ligger på ens site. Og når FeedBurner nu tilbyder, at man kan bruge sit eget domæne, så kan man jo lige så godt udnytte det!

MyBrand lader altså brugerne bruge deres egent domæne til deres FeedBurner-feeds. Så fremfor http://feeds.feedburner.com/<foo> kan man få http://<foo>.example.com/<bar>. Således har jeg fx mit FeedBurner-feed liggende på feeds.spiri.dk/spiridk og CNN har bl.a. rss.cnn.com/rss/cnn_topstories.rss. Det er selvfølgelig en god ide, at have MyBrand i baghovedet når man vælger sit id, så man kan få en meningsfuld URL. Som man kan se er det ikke helt lykkedes for mig. Det skyldes at jeg oprettede mit feed hos FeedBurner før Google-opkøbet.

Det kræver en lille smule teknisk indsigt at sætte MyBrand op, og dte kræver at man har adgang til DNS-opsætningen hos sin host. Jeg ved ikke hvor udbredt det er at hosts giver adgang til DNS-opsætning, men hos de to hosts jeg har bruge (UnoEuro og Gigahost) har det været muligt at fpå fuld DNS-kontrol.

MyBrand findes på FeedBurner under My Account:

Uden at gå for meget ind i de tekniske, går det altså ud på at du skal oprette en CNAME DNS record (læs evt. mere på Wikipedia), for et subdomæne på dit domæne, som skal pege på feeds.feedburner.com.

Hos Gigahost som jeg er hostet ved, foregår DNS-håndteringen gennem GratisDNS, og her er det ganske ligetil at oprette en CNAME record:

Der kan gå et stykke tid før MyBrand vil fungerer, da det kan tage lidt tid at oprette DNS records (igen er dette absolut ikke en teknisk forklaring :)).

 1. Jeg bruger det og har brugt det i et stykke tid. Det er et rigtigt godt supplement til Mint og Google Analytics.

  Og nu kan jeg så få det på mit eget domæne. Tak for det.

 2. I øvrigt samme DNS-teknologi der bruges til at få sin Tumblr-konto vist på sit eget domæne.

Comments are closed.

Webmentions

 • FeedBurner og Google giver problemer med MyBrand — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 17. november 2008

  […] til Google krævede dog også en ændring i MyBrand, en FeedBurner-funktion jeg gør brug af. Nærmere bestemt krævede det at den CNAME DNS-record jeg […]

 • www.anyhed.dk 17. november 2008

  Brug FeedBurner MyBrand…

  Brug FeedBurners MyBrand-feature og få dine FeedBurner-feeds til at ligge på dit eget domæne….