in Firefox, Software, Verden udenfor, www

WWDC07

I går afholdte Apple deres WWDC-konference keynote. Som sædvanligt var det en kæmpe event, som tiltrak mange læsere til diverse live-transskriberinger, rundt omkring på nettet. Jeg fulgte også selv lidt med, og selvom jeg ikke er Mac-bruger vil jeg alligevel tage et kig på, hvad der blev offentliggjort.


EA begynder at lave spil til Mac - foto: EngadgetNoget af det første der kom frem, var at EA vil begynde at lave spil til Mac OS. Det er en stor nyhed, som fjerner en af de fordele jeg personligt har set ved Windows – jeg kan nu forestille mig at det vil være rigtig træls at spille med en en-knaps-mus… Men det er jo til at undgå :).

Ny Leopard-desktop - foto: EngadgetSteve Jobs præsenterede også en række nye features, i det kommende Mac OS X 10.5 Leopard. To som især fangede min opmærksomhed, var den opdaterede desktop og Quick Look. Quick Look - foto: EngadgetDet jeg især lagde mærke til ved den nye desktop var, at menulinien (eller hvad den nu hedder :)) er blevet gjort gennemsigtig. Det minder mig om et eller andet… Hmm, hvad kan det være…?
Quick Look er en funktion som lader en se indholdet af en fil, uden at åbne et program. Igen synes jeg det lyder som noget jeg har set før i et operativsystem, som ellers fik masser af tæsk, af Apple-fans, for at have “stjålet” fra Mac OS.

Misforstå mig ikke, jeg har intet problem med at Mac OS X nu får nogle features som minder om noget som også er i Vista. Slet ikke. Jeg har derimod et problem med alle de folk, som var på nakken af Microsoft fordi de mente, at Vista var ripoff, og som sikkert vil elske det nye Leopard. Men det er åbenbart sådan verden hænger sammen :)

Noget som også kan få betydning for Windows-brugere er annonceringen af en Windowsversion af Apples webbrowser Safari. I forbindelse med WWDC blev en offentlig beta-version frigivet.

Jeg har nu haft lidt tid til at lage med browseren, og jeg vil nu skrive et par ord om min oplevelse. Min første kommentar må være: “Hvad sker der Apple?!”. Jeg er dybt chokeret over hvor elendig Safari til Windows er i sin nuværende form. Jeg ved godt at der er tale om en beta, men ud fra kvaliteten ville jeg nærmere tro at der var tale om en alpha-version.

Browseren har store problemer med indlæsning af websider, noget som er ret problematisk når man har med en webbrowser at gøre. Den kan tilsyneladende ikke vise fed tekst. Meget mystisk. Jeg har fundet en løsning på dette problem!
Der er ingen multimedie-plugins der virker, udover QuickTime – det er dog en ting jeg kan acceptere når der er tale om en beta-version.

Selve interfacet finder jeg afskyeligt. Hvorfor mener Apple, at alle deres programmer skal bevare Mac OS-stilen, selv i deres Windows-versioner? Helt ærligt, helt grå er altså ikke noget der passer særlig godt ind i Windows – og slet ikke Vista. Hvis Apple har tænkt sig at bevare det interface, så kan jeg garantere for at jeg aldrig vil bruge Safari som min standardbrowser. Jeg tvivler dog på at der nogensinde kommer en browser, der kan få mig til at give slip på min elskede Firefox.

Safari til Windows er en god ide, men det er ærgerligt at denne første beta er så elendig som den er. Jeg tror Apple ville have haft mere gavn af at have ventet med at frigive den til den rent faktisk fungerede, men det passede nok ikke ind i planen i forhold til WWDC. Jeg ser frem til at de får lavet en mere funktionsdygtig udgave, som er beta-tagget værdig.

Google-søgning i Safari på Windows CNET i Safari på Windows Digg i Safari på Windows

Har du lyst til at læse mere om WWDC har Engadget en god dækning af hele keynoten.