in Software, Underholdning, www

TV på nettet

TV på nettet bliver større og større. TV 2 har længe haft deres online-service kaldet TV 2 Sputnik, og DR er også kommet med, med dr.dk tv. Der findes imidlertid også andre services. I dette indlæg vil jeg beskæftige med, det mest omtalte internet-tv-projekt for tiden, nemlig Joost, og det mindre kendte program Zattoo.

Joost

joost.jpgHvis du læser denne blog er chancerne for at du allerede kender Joost ret store. Jeg vil derfor ikke gå ind i en detaljeret beskrivelse af programmet. Jeg synes at ideen med Joost er rigtig god. Nogen har kritiseret Joost for at have for lidt indhold, en unfair kritik, synes jeg, eftersom der er tale om et beta-produkt – men nu bør noget af det Dvorak siger også tages med et gran salt :). Men som tiden går, er jeg sikker på at Joost nok skal få mere ind hold, det er jo de tendenser vi allerede ser. Desværre er mange af de aftaler der er indgået på det seneste med amerikanske selskaber, og meget af deres indhold vil kun være tilgængeligt i USA. DR er dog også kommet med på vognen, selv om kvaliteten langtfra er på et tilfredsstillende niveau. Det er dog godt at se at danske programmer også er at finde, det baner forhåbentlig vejen for andre danske TV-stationers indtog på Joost.

Zattoo

zattoo.JPG
Jeg lærte Zattoo at kande for ganske nylig, det er et projekt som går ud på at tilbyde live-streaming af TV over nettet. Programmet er for nyligt blevet tilgængeligt i Danmark, og giver mulighed for at se DR1, DR2, TV 2, NRK1 & 2 (norsk), SVT1 & 2 (svensk), ARD og ZDF (tyske) samt TVPolonia (polsk(?)). Udbuddet er altså ikke prangende i øjeblikket, men man kan da håbe at det ændre sig. Jeg er ikke helt klar over hvordan programmet fungerer, men det må være lovligt, da der ellers nok ville være blevet gjort noget ved det meget hurtigt.

Joost og Zattoo, den perfekte kombination?

Nogen vil måske betragte Zattoo som en konkurrent til Joost. Som det der ud i øjeblikket er jeg dog slet ikke enig i denne holdning. De to programmer fokuserer på to forskellige ting, hhv. udbud af arkiv materiale og live-streaming. Jeg vil derfor mene at de to programmer supplere hinanden meget godt. Jeg tvivler på at de vil skade hinanden på nogen måde, hvis de begge fortsætter med deres nuværende forretningsmodel.

Det bliver spændende at se hvordan disse programmer udvikler sig, de har begge et stort potentiale!