in Software, WordPress, www

Testindlæg fra Microsoft Office Word 2007

Det nye Microsoft Office Word 2007 indeholder en blogfunktion! Dette indlæg er faktisk skrevet fra Microsoft Office Word 2007.

Word understøtter en række forskellige blogging-værktøjer, heriblandt WordPress, hvilket jeg selvfælgelig er glad for at se, da vi jo alle ved at WP er det bedste af dem alle ;). Det er utrolig let at sætte en blogging-konto op, der kan som sagt vælges mellem en række forskellige blog-værktøjer:

Jeg har kun prøvet opsætning af en WordPress-blog, men jeg går ud fra at opsætningen af de andre går lige så smertefrit. Det er i hvert fald godt at se at Microsoft har valgt ikke kun at understøtte deres egen service Windows Live Spaces.

Som en del af understøttelsen af WordPress kan man vælge hvilke kategorier indlægget skal gemmes i, rigtig lækkert!

Desværre er det ikke muligt at tilføje tags til indlægget (jeg tilføjede tags’ne til dette indlæg i WordPress), men da det jo er en funktion som er tilføjet til WP vha. et plugin, er der nok ikke så meget at sige til at Word ikke understøtter denne funktion. Det er dog nok det der går at jeg ikke vil bruge Word til blogging. Men hvis tags engang bliver en fast del af WP kan det våre at det også kommer med i Word, man har da lov at håbe :).

Man har også mulighed for at udgive som kladde til WordPress.

Hvis nogen skulle undre sig over hvordan jeg har fået fat i Microsoft Office 2007, kan jeg fortælle at jeg bruger en gratis prøveversion, som fungerer i 60 dage. Dem kræver en produktnøgle som gratis kan erhverves hos Microsoft TechNet. Vælg “Office 2007: 60 Days” under “FIRST: …”, også selvom du allerede har downloadet softwaren, det lykkedes ikke for mig at fåen produktnøgle ved at følge “Already got the software?”-linket.

Tilføjet i WordPress: Det hele ser ud til at fungere fint, indlægget er gemt i de rigtige kategorier og billederne jeg indsatte er uploadede (omend størrelserne er lidt mystiske). Der er dog et problem med encoding’en, jeg bruger ISO-8859-1 og det resulterede i at alle æ’er, ø’er og å’er blev erstattet af mystiske tegn. Bruges UTF-8 opstår dette problem ikke.

Derudover blev jeg nødt til at tilføje et more-tag i WordPress, jeg ved ikke om det evt. kunne have været klaret ved at skrive <!––more––> i Word.

  1. Hehe, nej jeg tro nu heller ikke at jeg vil bruge den (ikke kun på grund af det med tags), men jeg synes at det er fedt nok at de har integreret den funktion , og især at de har så mange forskellige understøttede blogværktøjer, selvom der jo sagtens kunne være flere :).

Comments are closed.