in www

Lyt til musik på nettet gratis

VIGTIGT: Du kan IKKE HØRE MUSIK GRATIS HER PÅ SIDEN! Så lad nu bare være med at begynde på at søge efter kunstnere osv., du får alligevel ikke noget du af det. Prøv i stedet at undersøge hvad der i virkeligheder står på siden, så vil du finde links til steder hvor du kan høre gratis musik. Måske kan du, jeg ved sgu ikke om de virker endnu… Tænk jer nu lidt om.

Der findes en række steder på nettet som lader dig lytte til musik ganske gratis. Mange kender sikkert Last.fm, som tilbyder at du kan lytte til “radiokanaler” ganske gratis. Problemet med Last.fm er dog at det ikke er muligt specifikt at vælge hvilke sange man vil høre. Der findes desuden Pandora som fungerer lidt som Last.fm, det vil altså sige at du ikke kan få lov at høre lige præcis det nummer du gerne vil. Pandora finder musik som minder om det du søger efter, og spiller det. Et andet problem med Pandora er at sitet er begrænset til amerikanske besøgende – denne blokering kan selvfølgelig omgås, men det kræver lidt arbejde.

Der findes dog websites, som lader dig høre præcist det nummer du søger efter.

Jeg vil i dette indlæg gennemgå tre websites som lader dig søge efter musik, og høre det direkte på sitet.

The Hype Machine er en søgemaskine som søger på en række MP3-blogs, og lader dig afspille de MP3-filer som findes på disse blogs. brugen af The Hype Machine er gratis, og der gives links til de blogindlæg hvor MP3-filen oprindeligt blev postet.

Seeqpod søger, i modsætning til The Hype Machine, på nettet generelt. Det er altså en slags Google for MP3-filer. Seeqpod lader dig desuden lave en playliste, men det er ikke altid til at vide hvad man får fat i, der er trods alt meget møg derude på det store interweb. For at downloade filerne skal man være medlem, det er gratis – jeg er ikke medlem og kan derfor ikke kommentere på om de sender skumle e-mails eller lignende.

Songza er endnu en service som lader dig søge efter musik på nettet. Ligesom Seeqpod kan du lave playlister. Det songza gør er tilsyneladende bare at afspille lydsporet fra YouTube-videoer, hvilket vil sige at man ofte får fat i live- eller videoversioner af musiknumre. Det er derfor heller ikke muligt at downloade musik fra Songza.

Det var tre styk websites som lader dig lytte til musik, ganske gratis. Hvorvidt de nævnte sites er lovlige, afhænger det nok af hvem du spørger. Personligt vil jeg ikke mene, at der er noget ulovligt ved de tre sites. De henter alle musikken fra eksterne sites, og hoster således ikke copyright-beskyttet materiale. Hvis du begynder at downloade musikken fra de eksterne sites, er det nok mere tvivlsomt hvorvidt det er inden for lovens grænser.

  1. det fandme for dårligt!!!! jeg kommwer for at høre musik og ikke LÆSE!!!!! hvad tror du jeg er !!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Tak for det :-) Artiklen ovenfor er i hvert tilfælde alt andet end dum.

Comments are closed.