in Software

Lukknap i Windows Vista-startmenuen

Som standard er der ikke en lukknap i Windows Vistas startmenu. I stedet er det man måtte forvente ville være lukknappen en stand-by-knap. Det er stadig muligt at lukke computeren, men det kræver at man åbner den lille menu som også indeholder Genstart.

Nogen foretrækker dette, men jeg kan personligt godt lide at have en desideret lukknap. Helddigvis er dte let at få den “gode, gamle” lukknap tilbage.

Her følger en lille guide til at få lukknappen tilbage:

 1. Åbn Kontrolpanel og skriv strøm
 2. Klik på “Skift batteriindstillinger”, under “Strømstyring”
 3. vistastartmenuluk2.jpgKlik på “Skift indstillinger for model”, under din foretrukne strømstyringsmodel
 4. Klik på “Skift avancerede strømstyringsindstillinger”
 5. Nu vises en vindue som indeholder en række punkter. Under “Tænd/sluk-knap og låg” vælges “Tænd/Sluk-knap i menuen Start” kan knappens funktion ændres. Så simpelt er det! :)

Nu her du fået den dejlige lukknap tilbage:
vistastartmenuluk.jpg

Find flere nyttige Windows Vista-tips her, her, her og her.

 1. Man kunne jo også oprette et genvejs ikon ude på skrivebordet, det gøres sådan:

  1. Højreklik på skrivebordet
  2. Gå ned i menuen Ny/New
  3. Vælg genvej/shortcut
  4. Så kommer der en boks op, hvori man skal skrive adressen til det element man vil lave en genvej til, hvori man taster følgende:
  shutdown -t 00 -s
  Tallene representerer det antal sekunder du vil have der skal gå før den lukker, og s’et representerer shutdown. Her kan du også skrive -r eller -l for at genstarte (reboot) eller logge af. Shutdown ligger i windows mappen, og derfor finder windows selv ud af at at sætte det ind.
  5. Så skal du give den et navn, jeg har selv valgt noget så kreativt som Luk Ned!
  6. Så er du færdig, men hvis du kunne tænke dig at give den et lidt pænere ikon, så højreklik på den, og tryk egenskaber.
  7. Inde i egenskaber trykker du på Skift ikon/Change icon og så vælger du blot et af de mange default der er i Vista/XP.

  Dette virker både i Vista og XP :)

 2. Jah, det er jo også en mulighed. Dog ikke for mig :P

  Jeg foretrækker at holde min desktop “clean”, jeg har ingen andre ikoner end Papirkurv, derfor kan jeg godt lide at have luk knappen lige for hånden i startmenuen :)

Comments are closed.