in Firefox, Software, www

Greasemonkey

Greasemonkey er en extension til Firefox, som tillader at der installeres såkaldte User Scripts (fra userscripts.org), som bl.a. kan tilføje ekstra funktionalitet til websites.

Jeg vil i dette indlæg skrive lidt om, hvilke scripts jeg selv har installeret.

Two Column Google

Dette script ændre layoutet af Google’s søgrresultater, så de stilles op i to kolonner, på den måde udnyttes pladsen bedre.

Two Column Google

Digg – Add mirrors

Tilføjer links til diverse mirrors, som fx Duggmirror, til historier på Digg.

digg.jpg

Gmail Conversation Preview

Tilføjer muligheden for at højreklikke på e-mails i Gmail, og få vist indholdet. Virker bedst på e-mails, som består af ren tekst – altså ikke HTML.

Gmail Conversation Preview

Google Image Relinker

Sørger for at man sendes direkte til det originale billede, fra Google’s billed-søgeresultater.

Secure Gmail

Sikre at der altid anvendes en sikker forbindelse (SSL) til Gmail.

Det var de scripts som jeg har installeret, det er dog kun en mikroskopisk del af hvad Greasemonkey tilbyder. Så smut forbi Userscripts.org, og se om der ikke skulle være noget du kan bruge :).

  1. Det var da utroligt mange nyttige scripts samlet på et enkelt sted, både Two Column Google og Secure Gmail ser meget interessante ud. Jeg har efterhånden længe kun brugt to af mine egne hjemmelavede scripts, som er nytteløse for de fleste andre.

    Det største problem med Greasemonkey er er, at de fleste scripts er rimelig irrelevante for de fleste. Det er selvfølgelig en god ting at der er så mange små niche-scripts, det irriterer mig bare at det er så svært af finde de få som er relevante for én selv.

  2. Ja, Jonas, det kan jo både være en fordel og ulempe, at der er så mange forskellige scripts. Det er lækkert at man stortset kan finde scripts til alt, men som du siger er der meget som ikke er særlig relevant for mange og som derfor bare fylder.

Comments are closed.