in www

Farvel GameSpot (OPDATERET)

Tilføjet 01-12-07 15:25: Jeg ved godt at det ikke ligefrem er kutyme her på bloggen, at følge diverse rygter, og opdatere indlæg. Men jeg finder denne sag utrolig interessant/foruroligende, så derfor har jeg altså valgt at køre EB-stilen ;).

I stedet for at skrive en hel masse mere, vil jeg dog nøjes med at poste nogle interessante links om situationen, som har udviklet sig natten over:
Alleged Gamespot Employee Spills Guts On Valleywag
Can You Trust A Video Game Site That Runs Video Game Ads?
Eidos and Gamespot forums exploding over Gerstmann incident
====
Tilføjet 30-11-07 18:42: det skal siges at denne historie i øjeblikket bygger på et rygte.
====
Jeg har altid set GameSpot som en pålidelig kilde til spilrelaterede nyheder og ligende. Det er imidlertid ikke tilfældet mere.

Jeff Gerstmann, redaktør hos GameSpot, er blevet fyret fordi han har lavet en negativ videoanmeldelse af spillet Kane & Lynch (som i øvrigt er lavet af danske IO Interactive). Grunden til dette er at Eidos (som udgiver spillet og ejer IOI), kontaktede GameSpot og truede med, at fjerne en stor reklamekampagne for Kane & Lynch fra GameSpot-sitet. Det resulterede altså i at anmelderen blev fyret, og videoanmeldelsen blev fjernet.

De to skrevne anmeldelser (PS3 og XBOX 360) af spillet kan stadig findes på GameSpot, og den fjernede videoanmeldelse kan naturligvis findes på YouTube (længe leve internettet!):

Så nu er GameSpot ude af min feedreader og mine Firefox-bogmærker. Men spørgsmålet er så, om man kan stole på resten af industrien…

 1. Du har helt ret Søren!
  Hvordan kan man stole på dem, hvis de opfører sig på den måde…
  Selvom det stadig bare er et rygte, kan man godt tillade sig at blive lidt harm over det. Hvis ikke GS kan leverer ordentlige og upartiske anmeldelser, hvad skal man så bruge det til!

Comments are closed.

Webmentions

 • “Gerstmanngate” — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 1. december 2007

  […] skrev tidligere om de rygter der gennem den sidste uges tid har hærget internettet. Det drejer sig naturlig vis om Jeff Gerstmann som blev fyret fra […]

 • Så er det jo december — spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog 1. december 2007

  […] glemt det. Pinligt! Jeg ved det. Men sådan går det når et ellers velrenommeret gamesite vælger at forsøge at begå selvmord i denne ellers så skønne tid. […]