in Hardware, Software, Underholdning, www

Crysis – ikke bare Far Cry 2

Crysis er det næste spil fra skaberne af Far Cry, Crytek. GameSpot har et videointerview med Cryteks CEO (Crysis CES 2007 Stage Demo), fra den nyligt overståede CES-messe i Las Vegas.

Videoen giver et interessant indblik i spillet, som jeg synes ser meget lovende ud. Jeg var også vild med Far Cry. Crysis bliver dog ikke bare et Far Cry 2, der kommer en del spændende tiltag, som beskrives i videoen.

Jeg vil kort gennemgå de ting jeg bed mærke i i videoen. Først er der den dragt som man tilsyneladende får i spillet, den giver en masse evner, bl.a. superstyrke. Den kan også bruges til at helbrede spilleren – der vil ikke være de klassiske health packs i spillet. Man må gå ud fra at der er en eller anden form for begrænsning i dragten, således at man ikke uhæmmet kan løbe rundt med superkræfter, eller konstant helbrede sig selv. Det lyder et spændende nyt tiltag til FPS-genren (det kan sagtens være, at der har været noget ligende i andre spil, jeg er bestemt ikke ekspert på området:)).

Det vil, som i Far Cry, være muligt at køre i diverse køretøjer og, i modsætning til Far Cry, vil det også være muligt at flyve i fx helikoptere – både i single- og multiplayer.

Sidst, men ikke mindst, er der jo selvfølgelug grafikken! Den er utrolig smuk og livagtig (screenshots). Crysis udnytter DirectX 10, som er en del af det kommende Windows Vista, derfor vil der selvfølgelig være en forskel hvis man spiller spillet på ældre hardware og software. Cryteks CEO forsikrer dog om at spillet sagtens vil kunne køres på ældre pc’er, og jeg har da heller ingen planer om at skulle have en ny lige med det samme.

Dette spil ser ud til at blive et must have!

Som en lille sidebemærkning kan det nævnes at spiller udgives af Electronic Arts, i modsætning til Far Cry som var udgivet af Ubisoft. Så må man bare håbe at EA ikke køber Crytek, de er simpelthen for geniale til at være ejet af en kæmpe.