in spiri.dk, WordPress, www

Spam og Akismet

Jeg oplever fortiden at min blog bliver angrebet af spam.

På det seneste har der været en del kommentarer med indhold som “Well done!”, “Nice site!” osv.

Heldigvis har jeg fundet en effektiv møde at bekæmpe problemet på.

Løsningen er et plugin kaldet Akismet. Det er udviklet af folkene bag WordPress og er derfor også lavet med henblik på WordPress.

Fornylig kom der dog en version til Movable Type, så flere kan få glæde af plugin’et.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på hvordan det teknisk set fungerer, da det ikke er noget jeg har sat mig ind i, men det eneste der kræves for at bruge Akismet er at du har en blog der kører WordPress eller Movable Type, samt en så kaldt API key som kan anskaffes ganske gratis ved at oprette en bruger på wordpress.com – det er ikke nødvendigt at bruge den blog man opretter på wordpress.com, men man skal have en bruger der for at få en API key.

Jeg kan ikke udtale mig om hvordan det fungere til Movable Type, men til WordPress er det ganske lige til at komme i gang med. Men jeg kan ikke se hvorfor det skulle være mere indviklet med Movable Type.

Så hvis du har problemer med spam på din blog vil jeg klart anbefale Akismet, og hvis du ikke har problemer endnu, vil jeg egentlig også anbefale det, da man aldrig kan vide om man pludselig bliver invaderet af spam.

  1. Jeg har læst lidt på det, og det virker da som et ret fedt plugin. Jeg vil nok ikke installere det med det samme, da min dejlige Movable Type allerede har et spamfilter, men hvis der opstår problemer er det nok det første på listen.

    Bare du ikke disabler kommentarer helt som nogle af de gedehoveder ovre i Amerika. D:

Comments are closed.